Grootmachten van de Crypto sturen massaal Bitcoin en Ethereum naar Beurzen

HHenk 19 juli 2023 09:13

Verschillende 'whales' hebben aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin en Ethereum naar beurzen gestuurd, waarschijnlijk om te profiteren van recente prijsstijgingen. Ook zijn er andere cryptomunten zoals Litecoin en USDC bij betrokken.

Grote hoeveelheden Crypto verplaatst naar Beurzen

Volgens de gegevens van Whale Alert, een service die grote transacties op de cryptomarkten volgt, zijn er recentelijk aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin en andere cryptocurrencies naar de beurzen gestuurd. Onder deze transacties waren er twee grote Ethereum-transacties ter waarde van meer dan 40 miljoen dollar die naar Coinbase werden gestuurd. Het lijkt erop dat deze 'whales' of grote investeerders hun bezit hebben verplaatst om te profiteren van de recente prijsstijgingen in de cryptomarkt.

Bitcoin en Litecoin ook in beweging

Naast de Ethereum-transacties werd er ook een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin, te weten 1.865 stuks ter waarde van 56 miljoen dollar, vanuit een onbekende wallet naar Coinbase gestuurd. Bovendien werd er ook een grote hoeveelheid Litecoin - 500.000 munten ter waarde van 46 miljoen dollar - naar Binance gestuurd. Het is onduidelijk wie deze transacties heeft uitgevoerd, maar het wijst op grote bewegingen in de cryptomarkt.

Het is niet alleen Bitcoin en Ethereum die grote bewegingen zien. Er werden ook aanzienlijke hoeveelheden van de stablecoin USDC naar Coinbase gestuurd. In twee transacties werd er voor ongeveer 129 miljoen dollar aan USDC richting Coinbase gestuurd. Deze beweging kan erop wijzen dat investeerders ook geïnteresseerd zijn in het kopen van andere cryptocurrencies op gecentraliseerde beursplatformen met behulp van deze stablecoin.

Naast de grotere cryptocurrencies zagen we ook bewegingen in kleinere munten. Er vonden transacties plaats van kleinere investeerders, 'kleinere whales', in kleiner munten. Een voorbeeld hiervan is een transactie ter waarde van 7,4 miljoen dollar in Polygon (MATIC) vanuit een onbekende wallet naar Binance, en een transactie van 12,3 miljoen dollar aan 1Inch naar OKX. Dit toont aan dat het niet alleen de grote cryptocurrencies zijn die bewegen, maar dat ook de kleinere munten onderhevig zijn aan deze trend.

Whales nemen winst op recente prijsstijgingen

De recente bewegingen in de cryptomarkt, voornamelijk de verplaatsingen van grote hoeveelheden cryptocurrencies van whales naar de beurzen, suggereren dat deze investeerders de recente prijsstijgingen zien als een goed moment om wat winst te nemen. Dit patroon is in het verleden ook waargenomen, waarbij whales vaak profiteren van prijspieken door hun bezit te verkopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.