Grootaandeelhouder Cabka koopt massaal aandelen bij vlak voor publicatie halfjaarcijfers

CChristiaan 28 september 2023 10:12

Gat Ramon, de grootaandeelhouder van Cabka, heeft vlak voor de publicatie van de halfjaarcijfers een groot aantal aandelen van het bedrijf opgekocht. Dit heeft geleid tot speculaties over mogelijke voorkennis en prijsbeïnvloeding. Cabka heeft echter alle vermoedens van onrechtmatigheden ontkend.

Massale aankoop van aandelen door grootaandeelhouder

Gat Ramon, die bijna de helft van Cabka in handen heeft, heeft vlak voor de bekendmaking van de halfjaarcijfers een groot aantal aandelen van het bedrijf opgekocht. Dit heeft hij gedaan via een tussenpersoon. Cabka, dat kunststof pallets en containers produceert uit plastic afval, heeft meer dan 700 werknemers in verschillende landen en kreeg in maart 2022 een notering aan Euronext Amsterdam.

Significante winststijging in halfjaarcijfers

Op 22 augustus maakte Cabka de halfjaarcijfers bekend. De omzet was met 2% gestegen tot €104 miljoen en de operationele winst was verviervoudigd tot €3 miljoen. Uit de registers van de AFM blijkt dat Ramon in de dagen rond deze publicatiedatum zeer actief aandelen heeft gekocht.

Sinds juli heeft Ramon voor ongeveer €3,4 miljoen aan aandelen Cabka opgekocht. Zijn transacties, vooral die vlak voor de bekendmaking van de verviervoudigde winst, vallen op. Dit roept vragen op over mogelijke voorkennis en de invloed ervan op de aandelenprijs.

Cabka ontkent beschuldigingen van voorkennis

Cabka heeft alle vermoedens van voorkennis ontkend. Het bedrijf beweert dat de resultaten van de halfjaarcijfers in lijn waren met de gepubliceerde vooruitzichten. Bovendien zou Gat Ramon volgens Cabka in overeenstemming met het beleid van het bedrijf, zijn belang in vrije handel hebben gebracht en dus geen invloed hebben op de timing van eventuele beslissingen rondom transacties in het aandeel Cabka.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.