Groot verlies voor Binance in Frankrijk: Wat is er aan de hand?

HHenk 23 juli 2023 16:21

Binance, een van de grootste crypto exchanges, heeft aangekondigd een verlies van 4 miljoen euro te hebben geleden in Frankrijk. Dit komt door verscherpte regelgeving en initiële bedrijfskosten. Maar er is meer aan de hand.

Binance leed groot verlies in Frankrijk

Volgens recent gepubliceerde documenten heeft Binance, een crypto exchange vergelijkbaar met Bitvavo, in Frankrijk een aanzienlijk verlies geleden in 2022. Het bedrijf meldt een negatief resultaat van 4 miljoen euro. Dit resultaat komt voort uit het feit dat Binance France pas inkomsten kon genereren nadat het wettelijke goedkeuring ontving van de Franse toezichthouder AMF, halverwege het jaar. Gedurende deze periode maakte Binance echter al wel bedrijfskosten, wat leidde tot het uiteindelijke negatieve resultaat.

1 miljard euro aan klantcrypto bij Binance

Ondanks het financiële verlies, beheert Binance een aanzienlijke hoeveelheid crypto voor zijn Franse klanten. Volgens de gepubliceerde documenten heeft de exchange 1 miljard euro aan cryptovaluta van Franse klanten in beheer. Hoewel het niet duidelijk is welke specifieke crypto's dit zijn, is het waarschijnlijk dat het voornamelijk gaat om bitcoin (BTC) en andere door Binance ondersteunde cryptocurrencies.

Optimisme voor 2023

Hoewel 2022 een moeilijk jaar was voor Binance in Frankrijk, is het bedrijf optimistisch over de toekomst. Binance verwacht in 2023 weer winst te kunnen maken in het land. Het bedrijf haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit handelskosten, wat betekent dat als de handelsactiviteiten toenemen, de inkomsten ook zullen stijgen.

Het is niet alleen in Frankrijk dat Binance het moeilijk heeft. Ook in Nederland loopt het bedrijf tegen problemen aan. Striktere regelgeving voor crypto-exchanges heeft ertoe geleid dat Binance zijn diensten voor Nederlanders heeft moeten stopzetten. Nederlandse gebruikers hebben tot 17 augustus de tijd om hun cryptovaluta van Binance te verwijderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.