Google betrokken bij Ripple's XRP Ledger? Feit of fictie?

HHenk 5 november 2023 23:02

De geruchtenmolen draait op volle toeren. Google zou mogelijk actief zijn op Ripple's XRP Ledger. Maar is dit wel zo? We steken onze licht op en ontleden deze cryptografische puzzel.

Google's mogelijke betrokkenheid bij Ripple

Zelfs te midden van een slepende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is Ripple niet gestopt met innoveren en ontwikkelen. De recente geruchten dat Google mogelijk betrokken is bij het draaien van nodes op Ripple's XRP Ledger hebben de interesse gewekt. Dit zou een belangrijke goedkeuring betekenen en de positie van Ripple in de cryptowereld versterken. Maar zoals altijd, waar rook is, is niet altijd vuur. Het blijft afwachten of deze geruchten enig fundament hebben.

Het potentieel van Google's betrokkenheid

Als een technologisch zwaargewicht als Google daadwerkelijk betrokken is bij de XRP Ledger, kan dit een enorme stimulans zijn voor de cryptocurrency. Dit zou niet alleen het vertrouwen in XRP versterken, maar ook een groter publiek van investeerders en gebruikers aantrekken. Google's goedkeuring zou namelijk de weg vrijmaken voor een bredere acceptatie van XRP in de zakelijke wereld. Maar ook hier geldt, de vraag blijft of Google daadwerkelijk betrokken is.

De grote vraag: Wie runt de XRPL-nodes?

Het bewijs dat Google mogelijk betrokken is bij XRP, is afgeleid van een screenshot gedeeld door Edo Farina op het voormalige Twitter. In dit screenshot worden IP-adressen getoond die nodes van de XRP Ledger draaien, met één adres dat door Google wordt gehost. De vraag blijft echter wie er daadwerkelijk achter deze activiteit zit. Is Google zelf verantwoordelijk voor het runnen van de nodes, of zijn het individuen of andere entiteiten die gebruikmaken van Google Cloud's infrastructuur? Dit blijft een open vraag.

Ripple blijft zijn strategische uitbreiding voortzetten, ongeacht geruchten of rechtszaken. In een recente ontwikkeling heeft de Nationale Bank van Georgië (NBG) Ripple geselecteerd voor het pilootproject van hun digitale valuta, de digitale Lari. Ripple werd gekozen uit een lijst van negen kandidaten op basis van hun bewezen vermogen om digitale financiële structuren te ondersteunen. Het lijkt erop dat Ripple, ondanks de turbulentie, op volle stoom vooruit gaat in zijn expansieplannen.

Voor degenen die de cryptowereld willen betreden en overwegen om XRP of een andere cryptocurrency te kopen, is er een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo. Dit biedt onze lezers een exclusieve aanbieding. Door je aan te melden bij Bitvavo via de link in het artikel, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.