Goldman Sachs ziet rooskleurige toekomst cryptomarkt met flinke groei in 2024

HHenk 1 januari 2024 07:02

Het hoofd van digitale activa bij Goldman Sachs voorspelt een aanzienlijke groei van de cryptomarkt in 2024. Deze voorspelling is gebaseerd op de huidige marktdynamiek en de veelbelovende ontwikkelingen binnen de cryptosector.

Goldman Sachs ziet positieve trend voor cryptomarkt

Matthew McDermott, het hoofd van digitale activa bij Goldman Sachs, heeft onlangs in een interview met Fox Business aangegeven dat hij een flinke groei van de cryptomarkt voorziet. Hij baseert zijn voorspelling op de recente positieve ontwikkelingen binnen de cryptosector en de verwachting dat deze trend zich in 2024 zal voortzetten.

Institutionele acceptatie stuwt cryptogroei

Volgens McDermott speelt de toenemende institutionele acceptatie van digitale activa een cruciale rol in de verwachte marktgroei. Hij verwacht dat de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van Bitcoin of Ethereum Spot ETF's in januari 2024 een aanzienlijke invloed zal hebben. De goedkeuring van deze ETF's zou een flinke liquiditeit met zich meebrengen, wat de koersen van deze cryptomunten aanzienlijk kan opdrijven.

Commerciële blockchain-toepassingen stimuleren groei

McDermott ziet naast de institutionele acceptatie, ook de toename van commerciële blockchain-toepassingen als belangrijke groeifactor. Deze ontwikkelingen kunnen helpen bij het opbouwen van vertrouwen in de stabiliteit en haalbaarheid van cryptocurrencies en daarmee meer conservatieve investeerders aantrekken.

Ook voormalig Goldman Sachs bestuurder Raoul Pal heeft een optimistische visie op de toekomst van Bitcoin. Hij gelooft dat Bitcoin in 2025 een waarde tussen de $500.000 en $1.000.000 kan bereiken. Deze voorspelling is gebaseerd op de lange termijn logaritmische groeitrend van Bitcoin sinds 2013.

Als je de cryptowereld wilt betreden en misschien Ethereum of een andere crypto wilt kopen, is nu het perfecte moment. Dankzij een exclusieve decemberdeal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen nieuwe gebruikers een welkomstcadeau van 20 euro en betalen ze geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.