Goedkeuring Bitcoin ETF van BlackRock door SEC? Koers reageert meteen!

CChristiaan 16 oktober 2023 16:27

Er wordt beweerd dat de Bitcoin spot ETF van BlackRock, die eerder dit jaar werd ingediend, is goedgekeurd door de Amerikaanse Security Exchange Commission (SEC). Als dit waar is, zou het de eerste ETF zijn sinds de opkomst van de crypto-industrie. De koers van Bitcoin reageerde direct met een stijging van bijna 8%.

Goedkeuring BlackRock's Bitcoin spot ETF?

Er is veel speculatie over de goedkeuring van BlackRock's Bitcoin spot ETF door de Amerikaanse Security Exchange Commission (SEC), maar een officiële bron ontbreekt nog. Dit nieuws is op grote schaal verspreid op Twitter, maar het moet nog worden bevestigd. De goedkeuring van een dergelijke ETF zou een enorme katalysator kunnen zijn voor een opwaartse trend in de Bitcoin koers.

Bitcoin koers reageert op geruchten

De Bitcoin koers reageerde direct op de geruchten over de goedkeuring van de ETF met een stijging van bijna 8% binnen enkele minuten. Dit toont duidelijk aan hoe gevoelig de cryptomarkt kan zijn voor dergelijke nieuws. Echter, deze prijsstijging kan ook het resultaat zijn van een gecoördineerde pump-and-dump, waarbij Twitter-kanalen worden gehackt om valse informatie te verspreiden.

Ondanks dat het product veel overeenkomsten heeft met een ETF, noemt BlackRock het 'iShares Bitcoin Trust'. Uit registratiedocumenten die BlackRock heeft ingediend bij de SEC blijkt dat Coinbase Custody optreedt als de beheerder. Het product functioneert als een beursgenoteerd investeringsfonds dat wordt verhandeld als een aandeel en de prestaties van een bepaalde index, sector of activaklasse weerspiegelt.

Valse informatie over goedkeuring ETF

Nadat het nieuws over de goedkeuring van de ETF wijdverspreid was, bleek het vals te zijn. De oorspronkelijke tweet die het nieuws verspreidde, is inmiddels verwijderd. Het lijkt erop dat het doel van deze valse informatie was om een pump-and-dump in de Bitcoin koers te veroorzaken. Beleggers moeten daarom altijd voorzichtig zijn met de informatie die zij online vinden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.