Gemengde resultaten op crypto markt: XRP schittert, BTC worstelt, en nieuwe crypto maakt reuzensprong

HHenk 19 juli 2023 12:02

Hoewel de cryptomarkt een algemene stijging van 0,5% kent, is er sprake van een gemengd beeld. Bitcoin en Ethereum worstelen met belangrijke weerstanden, terwijl Ripple (XRP) een aanzienlijke stijging kent. Een nieuwe speler, Rollbit coin (RLB), heeft een opmerkelijke sprong gemaakt van 500% in een maand.

Crypto markt toont tekenen van herstel

Na een aantal dagen van dalende waarden, lijkt de cryptomarkt enige tekenen van herstel te tonen. Hoewel de stabiliteit niet helemaal terug is, zien we een lichte stijging van de totale marktkapitalisatie met 0,5%, tot een totaal van $1,247 biljoen. Dit houdt echter niet in dat alle individuele koersen groen kleuren. Er is nog steeds een duidelijke weerstand bij sommige cryptocurrencies, wat leidt tot een gemengd beeld in de markt.

Bitcoin, de grootste en meest bekende cryptocurrency, bevindt zich in een moeilijke situatie. Gisteren daalde de koers tot een dieptepunt van $29.500. Er was echter een herstel te zien toen de koers weer boven de $30.000 klom. Dit werd echter gevolgd door een nieuwe dip, waardoor de koers op het moment van schrijven weer onder de $30.000 staat. Dit toont aan dat Bitcoin nog steeds worstelt met het vinden van stabiele grond.

Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency, volgt een vergelijkbaar patroon als Bitcoin. De Ether koers dipte gisteren naar $1.875, maar staat momenteel nog steeds in de plus, met een koers van $1.906. Dit toont aan dat Ethereum, net als Bitcoin, worstelt met weerstanden en moeite heeft om een stabiele opwaartse trend te behouden.

Ripple schittert ondanks marktvolatiliteit

Onder de top 10 cryptocurrencies, staat Ripple (XRP) in de schijnwerpers met een aanzienlijke stijging. XRP schoot vanochtend op naar $0,818 en staat momenteel op $0,78, wat nog steeds een stijging van 4,5% betekent. Dit maakt XRP een van de grootste stijgers van de dag, ondanks de algehele onstabiliteit in de markt.

Nieuwkomer Rollbit coin maakt reuzensprong

Een nieuwe speler in de top 100 cryptocurrencies, Rollbit coin (RLB), heeft een opmerkelijke opmars gemaakt. RLB, dat onlangs migreerde van Solana naar Ethereum, kende gisteren een grote stijging en staat momenteel op $0,125, een stijging van 17% op één dag. Wat nog indrukwekkender is, is dat RLB in de afgelopen maand een stijging van bijna 500% heeft doorgemaakt. Dit maakt RLB tot één van de grootste stijgers in de afgelopen maand.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.