Gaat XRP naar €18? Een diepe duik in de opvallende voorspelling

CChristiaan 13 november 2023 14:02

XRP, een van de bekende spelers in de cryptowereld, zou volgens cryptoanalist Egrag een enorm potentieel hebben voor een prijsstijging. Maar hoe realistisch is dit scenario? Laten we de mogelijkheden en risico's ontleden.

Marktkapitalisatie van $1 biljoen voor XRP?

Egrag, een gerespecteerde stem in de cryptogemeenschap, is optimistisch over de toekomst van XRP. Volgens zijn analyse kan XRP een marktkapitalisatie van maar liefst $1 biljoen bereiken, een stijging van ongeveer 2.600% vanaf de huidige waarde. Dit zou betekenen dat de prijs van XRP ongeveer $18 zou kunnen zijn. Deze voorspelling is gebaseerd op de parabolische groei die XRP in het verleden heeft ervaren.

Eerst $1.30, dan $5.50 voor XRP?

Voor Egrag zijn er specifieke prijspunten die XRP moet bereiken om zijn optimistische voorspelling waar te maken. Eerst moet de munt de $1.30 raken, wat een basis zou vormen voor een mogelijk aanzienlijke stijging naar de volgende mijlpaal van $5.50 per munt. Dit zou respectievelijk een stijging van 100% en 700% betekenen vanaf de huidige prijs.

Beursgang van Ripple: zegen of vloek?

Een mogelijke beursgang van Ripple, het bedrijf achter XRP, kan de voorspelling van Egrag een boost geven. Financiële experts wijzen op de mogelijke voordelen van een dergelijke beursgang, zoals meer zichtbaarheid en geloofwaardigheid in de financiële sector. Dit zou de vraag naar XRP kunnen stimuleren. Echter, hier bestaan ook zorgen over. Zo wijst Crypto Eri op risico's gerelateerd aan grote beursintroducties, die in het verleden vaak waarde hebben verloren.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van XRP of andere cryptomunten, bieden Newsbit en Bitvavo, één van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een speciale aanbieding aan. Nieuwe leden ontvangen €10 gratis en betalen geen handelskosten over hun eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.