Gaat Bitcoin de miljoen bereiken in 2033? Een wiskundige voorspelling schokt experts

HHenk 4 februari 2024 07:01

Het Bitcoin Power Law-model, ontwikkeld door voormalig natuurkundeprofessor Giovanni Santostasi, biedt een optimistische voorspelling voor de toekomstige prijs van Bitcoin. Volgens dit model zou de waarde van Bitcoin in 2033 maar liefst $1 miljoen kunnen bereiken.

Het revolutionaire model van Santostasi

Giovanni Santostasi, een voormalig natuurkundeprofessor, heeft de financiële wereld verrast met zijn Bitcoin Power Law-model. Dit nieuwe en uiterst optimistische model is gebaseerd op wiskundige principes en wetenschappelijke concepten, met als doel de toekomstige prijs van Bitcoin te voorspellen. Het model is uniek omdat het gebruik maakt van een log-log schaal, waarbij zowel de prijs als de tijd exponentieel schalen. Dit resulteert in een grafiek die een ruwweg rechte lijn omhoog en naar rechts toont, wat de fluctuatie van Bitcoin's prijs met verbazingwekkende nauwkeurigheid vastlegt.

Bitcoin op $1 miljoen tegen 2033?

Volgens de berekeningen van Santostasi op basis van zijn Bitcoin Power Law-model, zou de prijs van Bitcoin tegen 2033 de indrukwekkende hoogte van $1 miljoen moeten bereiken. Deze voorspelling is gemaakt met behulp van een formule waarbij de prijs van Bitcoin wordt geschat op basis van het aantal dagen sinds het Genesis Block van Bitcoin, dat werd gemijnd op 3 januari 2009. Deze optimistische voorspelling heeft de aandacht van vele experts en investeerders getrokken.

Hoewel het Bitcoin Power Law-model veelbelovend lijkt, heeft het ook zijn deel van de kritiek gekregen. Sommige critici beweren dat het model investeerders mogelijk onrealistische verwachtingen kan geven, vergelijkbaar met de kritiek die werd geuit op het stock-to-flow model dat in 2021 populair werd. Ondanks de kritiek blijft Santostasi vasthouden aan zijn model en vergelijkt hij de groei van Bitcoin met die van een stad, wat suggereert dat de waarde van Bitcoin zich ontwikkelt op een manier die meer lijkt op de groei van een stad dan op een snel-rijk-worden-schema.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.