Fundstrat voorspelt mogelijk recordhoge Bitcoin koers vóór 2024

HHenk 25 juli 2023 11:02

Onderzoeksbureau Fundstrat voorspelt dat de Bitcoin koers mogelijk al voor april 2024 de 180.000 dollar kan bereiken. Deze voorspelling is gebaseerd op de mogelijke lancering van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, die volgens Fundstrat een grote stijging in de vraag naar Bitcoin kan teweegbrengen.

Voorspelling hoge Bitcoin koers door Fundstrat

Volgens Fundstrat kan de Bitcoin koers mogelijk al voor april 2024 tot 180.000 dollar per munt stijgen. Deze voorspelling wordt gedaan op basis van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, die volgens het onderzoeksbedrijf een enorme stijging in de vraag naar Bitcoin kan veroorzaken. Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Spot Bitcoin ETF van BlackRock goedkeurt, zou dit wel eens de grootste ETF-lancering ooit kunnen markeren.

Spot Bitcoin ETF kan vraag drastisch verhogen

Fundstrat geeft aan dat een Spot Bitcoin ETF van BlackRock de dagelijkse vraag naar Bitcoin aanzienlijk zou kunnen verhogen. Momenteel bedraagt de dagelijkse vraag naar Bitcoin ongeveer 25 miljoen dollar, terwijl het aanbod door Bitcoin-mining ook met ongeveer 25 miljoen dollar per dag toeneemt. Een Bitcoin ETF zou de dagelijkse vraag verhogen naar 125 miljoen dollar, terwijl het aanbod gelijk blijft op 25 miljoen dollar. Hierdoor zou de equilibrium-prijs moeten stijgen zodat vraag en aanbod weer in evenwicht zijn.

Grote kans op goedkeuring Spot Bitcoin ETF

Volgens Sean Farrell, hoofd van de strategie voor digitale assets bij Fundstrat, is er een grote kans dat de Spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd. Farrell schat deze kans op 75 procent. Hij verwacht dat een Spot Bitcoin ETF nieuwe investeerders zal aantrekken en extra vraag naar Bitcoin zal genereren.

Mocht de Spot Bitcoin ETF van BlackRock worden goedgekeurd, dan zou dit de grootste ETF-lancering ooit kunnen worden. Tot nu toe heeft de QQQ ETF van Invesco, die de Nasdaq 100 volgt, het record met een kapitaal van 36 miljard dollar in zijn eerste jaar na lancering in maart 1999.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.