FTC klaagt Amazon aan wegens vermeend misbruik van monopoliepositie

CChristiaan 26 september 2023 20:02

De Federal Trade Commission (FTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Amazon, aangezien het bedrijf ervan wordt verdacht de mededingingsregels te hebben overtreden. Dit heeft geleid tot een daling van de aandelen van Amazon met ongeveer 3 procent.

FTC klaagt Amazon aan

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Amazon, waarin ze beweren dat de e-commerce gigant de mededingingsregels heeft overtreden. Volgens FTC-voorzitter Lina Khan heeft Amazon een reeks straf- en dwangtactieken gebruikt om zijn monopoliepositie onrechtmatig te handhaven.

Amazon's vermeende misbruik van monopolie

Khan voegde toe dat Amazon naar verluidt zijn monopoliepositie uitbuit om zichzelf te verrijken, terwijl het de prijzen verhoogt en de dienstverlening verslechtert voor de miljoenen Amerikaanse gezinnen die op het platform winkelen en de honderdduizenden bedrijven die afhankelijk zijn van Amazon om die gezinnen te bereiken.

Dit nieuws heeft een impact gehad op de aandelenmarkt, waarbij de aandelen van Amazon met ongeveer 3 procent daalden in de middaghandel in New York.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.