Franklin Templeton volgt BlackRock op en dient aanvraag in voor Spot Bitcoin ETF

CChristiaan 12 september 2023 21:12

Na andere grote spelers als BlackRock, vraagt Franklin Templeton, een gigant in de financiële wereld met 1,5 biljoen dollar aan assets, nu ook een Spot Bitcoin ETF aan. De recente overwinning van Grayscale in hun rechtszaak tegen de SEC heeft de hoop op goedkeuring van dergelijke aanvragen versterkt.

Aanvraag Spot Bitcoin ETF door Franklin Templeton

De financiële gigant Franklin Templeton is de volgende in de rij, na BlackRock, om een Spot Bitcoin ETF aan te vragen. Dit is een teken van het toenemende optimisme in de financiële sector na de recente overwinning van Grayscale in hun rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De hoop is dat dergelijke aanvragen sneller zullen worden goedgekeurd, wat een positieve impact kan hebben op Bitcoin en de gehele cryptomarkt.

Interesse in Bitcoin groeit onder traditionele spelers

Het is opwindend om te zien dat grote namen uit de traditionele financiële wereld hun interesse in Bitcoin laten zien. Hoewel Franklin Templeton niet zo groot is als sommige andere spelers zoals BlackRock en Fidelity, behoren ze met 1,5 biljoen dollar aan assets tot de grootste namen in de financiële wereld. Deze toenemende interesse van grote spelers zet druk op de SEC om een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF goed te keuren.

Belang van grote spelers in Bitcoin

Het mag niet worden onderschat hoe belangrijk de entree van grote spelers zoals Franklin Templeton is voor Bitcoin. Dat grote namen uit de financiële wereld een investering in Bitcoin goedkeuren, is een significant keerpunt. Dit was enkele jaren geleden nog ondenkbaar. Zo noemde BlackRock CEO Larry Fink Bitcoin ooit 'onkruid', maar hij lijkt van mening te zijn veranderd. Dit is van groot belang voor Bitcoin, want als invloedrijke figuren zoals Fink van standpunt veranderen, volgen vele anderen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, hebben Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een exclusieve deal. Nieuwe gebruikers die zich via Newsbit aanmelden bij Bitvavo, ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.