Financiële Onrust Draagt Bij aan Groei Bitcoin en Crypto: Case Turkije en de Rol van de Federal Reserve

CChristiaan 4 september 2023 07:46

De toenemende acceptatie van Bitcoin in Turkije vanwege de inflatie, de FTX-rechtszaak en de verwachtingen rondom de Federal Reserve en Bitcoin zijn de belangrijkste topics in dit artikel.

Toenemende Bitcoin-acceptatie in Turkije

Volgens een recent onderzoeksrapport van KuCoin neemt de adoptie van cryptovaluta in Turkije toe, vooral vanwege de huidige hoge inflatie in het land. In slechts anderhalf jaar is de acceptatie van deze digitale valuta's gestegen van 40% naar 52% onder de Turkse burgers.

Deze week kwamen er nieuwe details naar boven in de rechtszaak rondom FTX. Uit de juridische documenten blijkt dat er een jacht van $2,5 miljoen werd aangeschaft op bedrijfskosten, speciaal voor een van de topbestuurders. Dit laat zien dat er opmerkelijk veel geld wordt uitgegeven binnen het bedrijf.

Federal Reserve's invloed op Bitcoin

Volgens Bloomberg-analist Mike McGlone moeten de aandelenmarkten eerst crashen voordat Bitcoin kan beginnen aan een nieuwe stijging. Hij gelooft dat zolang de Amerikaanse centrale bank, ook wel de Federal Reserve, de geldprinters aan laat staan, Bitcoin niet aan een nieuwe stijging kan beginnen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.