Ferrari accepteert cryptomunten in de VS, Europa volgt

HHenk 14 oktober 2023 14:41

Ferrari heeft aangekondigd dat het nu cryptomunten accepteert als betaling voor zijn luxe sportwagens in de Verenigde Staten. Begin volgend jaar zou deze mogelijkheid ook naar Europa moeten komen.

Cryptomunten nu geaccepteerd door Ferrari

Ferrari heeft recentelijk aangekondigd dat klanten hun luxe sportwagens nu met cryptomunten kunnen betalen. Deze mogelijkheid is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Begin volgend jaar zou dit echter ook in Europa moeten worden ingevoerd. Een nieuwe stap voor het bedrijf in het wegnemen van traditionele barrières en het vergemakkelijken van betalingen voor hun klanten.

Verschillende cryptomunten worden door Ferrari geaccepteerd

In een interview met het persbureau Reuters heeft commercieel topman Enrico Galliera bevestigd dat Ferrari verschillende cryptomunten zoals bitcoin, ether en USDC accepteert. De laatste is direct gekoppeld aan de waarde van de dollar. Dit markeert een belangrijke stap in de erkenning van digitale valuta door grote bedrijven.

Ferrari mikt op jonge crypto-investeerders

Galliera onthulde dat veel van hun klanten en autodealers de mogelijkheid willen om met cryptomunten te kunnen afrekenen. De commercieel topman lichtte toe dat dit vooral jonge investeerders zijn die hun vermogen hebben opgebouwd met cryptomunten. Door dit te accepteren, hoopt Ferrari een band op te bouwen met deze groep.

Hoewel veel bedrijven cryptomunten mijden vanwege hun sterke prijsschommelingen en het hoge energieverbruik, heeft Ferrari een manier gevonden om de risico's te beperken. Het bedrijf zet de cryptobetalingen direct om in traditioneel geld via betalingsdienstverlener BitPay. Dit minimaliseert het risico van prijsschommelingen en garandeert dat het cryptogeld afkomstig is van betrouwbare partijen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.