FCA keurt slechts 13% van de crypto-registratieaanvragen goed

HHenk 14 augustus 2023 14:02

De Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk heeft sinds januari 2020 slechts 13% van de bijna 300 registratieaanvragen van crypto-bedrijven goedgekeurd, volgens recent gekomen informatie.

Streng toezicht op crypto-bedrijven

Het is duidelijk dat de FCA, de Britse toezichthouder op financiële markten, een strenge houding aanneemt tegenover registratieaanvragen van crypto-bedrijven. Bijna 300 bedrijven hebben sinds begin vorig jaar een aanvraag ingediend, maar slechts 13% van deze aanvragen is goedgekeurd. Dat is een duidelijke weerspiegeling van het strenge toezicht op de opkomende cryptomarkt in het Verenigd Koninkrijk.

Bedrijven trekken zelf aanvragen in

Naast de afwijzingen van de FCA hebben veel bedrijven hun aanvragen zelf ingetrokken. Van de 291 aanvragen zijn 155 aanvragen ingetrokken, wat suggereert dat veel bedrijven moeite hebben om aan alle registratiecriteria te voldoen. De FCA moedigt deze bedrijven echter aan om te verbeteren en in de toekomst opnieuw een aanvraag in te dienen.

Verplichte registratie en waarschuwingen

De Britse wetgeving vereist dat alle crypto-bedrijven geregistreerd zijn bij de FCA of een tijdelijke vergunning hebben. Bovendien heeft de FCA eerder Binance Markets Limited restricties opgelegd en waarschuwde zij lokale crypto ATM-operatoren. Deze acties onderstrepen het engagement van de FCA om de integriteit van de cryptomarkt in het Verenigd Koninkrijk te waarborgen.

In een poging om consumenten te beschermen, heeft de FCA alle crypto-bedrijven in het VK opgeroepen om hun marketingstrategieën tegen oktober 2023 in lijn te brengen met het regelgevingsbeleid. Daarnaast heeft de toezichthouder een 'afkoelperiode' voorgesteld, waardoor klanten tijd hebben om de risico's van digitale investeringen te overwegen voordat ze zich volledig inzetten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.