Failliete Celsius maakt compensatieplannen bekend

HHenk 23 juli 2023 11:31

De crypto bank Celsius maakt plannen bekend om zijn slachtoffers te compenseren na een faillissement. Na een juridische schikking zullen 30 duizend investeerders worden gecompenseerd met bedrijfsaandelen voor het einde van het jaar.

Celsius plant compensatie voor investeerders

De crypto bank Celsius, die failliet ging na te hebben geleden onder slechte investeringen en de val van het Terra ecosysteem, heeft een schikking bereikt om eindelijk zijn klanten te compenseren. Volgens een rapport van The Wall Street Journal zullen ongeveer 30.000 investeerders bedrijfsaandelen als compensatie ontvangen voor het einde van het jaar. Het lijkt erop dat Celsius een manier heeft gevonden om zijn financiële problemen op te lossen en toch zijn klanten tevreden te houden.

Instorten Terra ecosysteem raakte Celsius hard

Celsius was een bedrijf dat zich op meerdere fronten in de crypto-wereld bewoog. Het faciliteerde leningen in de vorm van crypto, en was ook een platform voor het wisselen van cryptomunten. Beleggers konden hun tokens bij Celsius stallen en rente verdienen. Helaas leidde een reeks slechte investeringen, samen met de val van het Terra ecosysteem, tot aanzienlijke financiële problemen voor Celsius. Deze problemen waren zo ernstig dat het bedrijf uiteindelijk de mogelijkheid voor klanten om hun geld op te nemen stopzette.

Hoewel de schikking een stap vooruit is, is het belangrijk om te onthouden dat deze compensatie beperkt is tot de aanklagers. Helaas zullen gedupeerden in Nederland en België die geen juridische stappen hebben ondernomen, geen compensatie ontvangen. Met deze schikking is slechts 5% van de gedupeerden gecompenseerd, wat aangeeft dat er nog een lange weg te gaan is voordat Celsius volledig heeft voldaan aan zijn verplichtingen.

Voormalige CEO Celsius ontloopt miljardenboete

Naast de financiële problemen heeft Celsius ook te maken met juridische problemen. Het bedrijf en zijn voormalige CEO, Alex Mashinky, werden aangeklaagd door verschillende instanties, waaronder de Securities and Exchange Commission (SEC), de Federal Trade Commission (FTC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Echter, Mashinky is inmiddels weer op vrije voeten. Dankzij een speciale regeling hoefde hij geen borgsom te betalen en werd een boete van $4,7 miljard die door de FTC werd geëist, kwijtgescholden. Het lijkt erop dat Celsius ondanks de problemen toch een manier heeft gevonden om zijn zaakjes op orde te krijgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.