Extreme hebzucht dreigt in crypto markt

HHenk 17 februari 2024 07:01

De recente stijging van Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft geleid tot een staat van extreme hebzucht op de crypto markt, volgens de Fear and Greed Index. Beleggers moeten voorzichtig zijn voor mogelijke correcties.

Bitcoin doorbreekt weerstandsniveau

De prijs van Bitcoin is onlangs gestegen tot boven de $52.000, een waardestijging die investeerders zeer positief heeft gestemd. Dit heeft ook een positief effect gehad op andere altcoins, die eveneens aanzienlijke prijsstijgingen vertonen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze stijgingen ook kunnen wijzen op een mogelijke oververhitting van de markt, wat kan leiden tot correcties.

Extreme hebzucht op de markt

De Fear and Greed Index, een belangrijke indicator die het sentiment van beleggers meet, is in de zone van extreme hebzucht beland. Deze index varieert van 0, wat duidt op extreme angst, tot 100, wat wijst op extreme hebzucht. Het feit dat de index momenteel in deze zone zit, kan een teken zijn dat de markt oververhit is en dat er een correctie kan komen.

Bitcoin overschrijdt $1 biljoen marktwaarde

De recente prijsstijgingen hebben ervoor gezorgd dat Bitcoin zijn marktwaarde weer tot boven de $1 biljoen heeft weten op te krikken. Dit is een belangrijk teken van herstel na eerdere dalingen. Analisten wijzen op de toenemende institutionele interesse en de recente introductie van Spot Exchange Traded Funds (ETF's) in de Verenigde Staten als belangrijke factoren achter deze opwaartse trend.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de crypto-wereld, is er nu een speciale aanbieding beschikbaar. Nieuwe gebruikers die een account aanmaken bij Bitvavo ontvangen een welkomstbonus van 10 euro en betalen geen handelskosten over de eerste 10.000 euro aan transacties. Het is een goede gelegenheid om te beginnen met beleggen in crypto, maar het is essentieel om op de hoogte te blijven van de huidige markttrends en potentiële risico's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.