Explosieve stijging van burnrate Shiba Inu met 627%

CChristiaan 23 september 2023 12:37

Het Shiba Inu (SHIB) netwerk ziet een enorme stijging in zijn burnrate, volgens gegevens van Shibburn. Afgelopen donderdag is het aantal met maar liefst 627% toegenomen, mede dankzij het succes van Shibarium, het layer-2 netwerk van Shiba Inu.

Explosieve groei van Shiba Inu's burnrate

Het Shiba Inu netwerk ervoer vorige week een significante stijging van zijn burnrate, met een toename van maar liefst 627%. Dit werd duidelijk door gegevens van Shibburn, de officiële burn-tracker van het netwerk. Deze explosieve groei is grotendeels toe te schrijven aan de verhoogde activiteit en het succes van Shibarium, het layer-2 netwerk van Shiba Inu.

Wat betekent de term 'burn rate'?

In de wereld van cryptocurrency verwijst de term 'burn rate' naar het proces waarbij tokens of munten opzettelijk worden vernietigd, of 'verbrand', met als doel het totale aanbod te verminderen. Dit is precies wat er gebeurt met SHIB-tokens op het Shiba Inu platform - ze worden verbrand door actieve deelname aan het layer-2 Shibarium netwerk. Dit betekent dat elke transactie op het platform direct bijdraagt aan het verbranden van meer SHIB-tokens.

Shibarium's succes draagt bij aan burnrate stijging

Het succes van Shibarium, het layer-2 netwerk van Shiba Inu, is een belangrijke factor geweest in de toename van de burnrate. Ondanks de aanvankelijke problemen, waardoor gebruikers hun cryptocurrency niet konden terugtrekken, heeft het Shibarium netwerk nu een indrukwekkend aantal van bijna 1,25 miljoen adressen en 3 miljoen transacties. Deze cijfers onderstrepen het groeiende succes en de populariteit van het platform.

Ondanks de positieve ontwikkelingen en het succes van Shibarium, weerspiegelt de prijs van de SHIB-token dit nog niet. De digitale munt wordt momenteel verhandeld tegen één van de laagste waarderingen van het jaar, namelijk $0,00000735. Dit is zelfs lager dan de prijs tijdens de crash van de crypto-exchange FTX, wat aantoont dat er nog steeds uitdagingen zijn voor de token, ondanks de groei van de burnrate.

Voor geïnteresseerden in het betreden van de cryptowereld of het kopen van SHIB, is er een exclusieve aanbieding beschikbaar. Door je aan te melden bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar worden er ook geen handelskosten in rekening gebracht voor je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een uitstekende manier om je crypto-avontuur te beginnen zonder overweldigende kosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.