Explosieve groei van DeFi op Solana netwerk stimuleert SOL prijs

CChristiaan 21 november 2023 07:04

On-chain data toont een aanzienlijke groei in het gebruik van Decentralized Finance (DeFi) op het Solana netwerk, wat een positieve invloed heeft op de SOL koers. De adoptie van het netwerk groeit, mede dankzij sterke prijsprestaties en aandacht van invloedrijke financiële figuren.

Explosieve toename van DeFi op Solana

De recente gegevens van DeFiLlama wijzen op een opmerkelijke toename van DeFi-activiteit op het Solana-netwerk. Deze toename heeft geresulteerd in een stijging in het handelsvolume op de gedecentraliseerde beurzen (DEX). Dit is een belangrijk signaal voor het toenemende gebruik en de groeiende adoptie van DeFi op dit netwerk.

De sterke prijsprestaties van SOL, die recentelijk in korte tijd een waardeverdubbeling realiseerde, hebben veel aandacht getrokken in de cryptowereld. Deze aandacht, gecombineerd met de toenemende acceptatie en het gebruik van DeFi op het Solana-netwerk, wijst op een positieve toekomst voor de SOL koers.

De afgelopen maand heeft de SOL koers een indrukwekkende rally doorgemaakt, waarbij de prijs meer dan verdubbelde van $29,12 naar $58,34. Deze stijging kan deels worden toegeschreven aan de algemene rally op de cryptomarkt, die voornamelijk werd aangejaagd door Bitcoin en de verwachting van een nieuwe Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF).

Positieve uitspraken en efficiëntie stimuleren Solana

De positieve uitspraken van invloedrijke spelers in de financiële wereld, zoals Cathie Wood van Ark Invest, hebben bijgedragen aan de versterking van de SOL koers. Daarnaast heeft Solana bewezen efficiënt te zijn in termen van transactiesnelheid en kosten, en toont het aanzienlijke groei in de Non-Fungible Token (NFT) markt, wat veel aandacht trekt van gebruikers.

Aanzienlijke groei in DEX handelsvolume

Het handelsvolume op de gedecentraliseerde beurzen (DEX) heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt in de afgelopen twee maanden. In september was het handelsvolume relatief laag, met een waarde van net onder de $770 miljoen voor de hele maand. Maar deze situatie draaide in oktober, toen het handelsvolume meer dan verdubbelde tot boven de $1,85 miljard.

Indrukwekkende DeFi groei in november

In november zette de sterke groei in DeFi-gebruik zich voort, ondanks dat de maand nog niet voorbij is. In de eerste twintig dagen van de maand heeft Solana al meer dan $4,7 miljard aan handelsvolume verwerkt op de gedecentraliseerde beurzen. Dit is een indrukwekkende groei van 150% vergeleken met de vorige maand.

Veelbelovende toekomst voor Solana

De recente snelle groei van DeFi-gebruik en handelsvolume op het Solana-netwerk, samen met de indrukwekkende prijsstijging van meer dan 100% in een maand, onderstrepen de groeiende acceptatie en efficiëntie van het netwerk. Deze positieve trends, versterkt door de algemene rally in de cryptomarkt en de steun van invloedrijke financiële figuren, suggereren een veelbelovende toekomst voor Solana.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.