Explosieve groei in handelsvolume van Bitcoinfonds 'overtreft 99% van ETF's'

CChristiaan 10 januari 2024 07:03

Grayscale's Bitcoin Trust heeft bewezen een zwaargewicht in de crypto-markt te zijn door bijna een half miljard dollar op één dag te verhandelen, meer dan 99% van de ETF's. De groei van het handelsvolume illustreert de toenemende interesse in crypto-gerelateerde investeringen.

Bitcoin Trust van Grayscale domineert de markt

Grayscale's Bitcoin Trust (GBTC) heeft de financiële wereld op zijn kop gezet door een indrukwekkende handelsdag te noteren. Op 8 januari verhandelde het fonds bijna een half miljard dollar, waarmee het 99% van de ETF's overtrof. Dit benadrukt niet alleen de groeiende interesse in crypto-gerelateerde investeringen, maar het cijfer toont ook de dominantie van Grayscale in deze markt aan.

Grootste Bitcoin miners melden hoge handelsvolumes

Naast de opmerkelijke prestatie van GBTC, hebben ook de grootste Bitcoin mining bedrijven aanzienlijke handelsvolumes gemeld. Marathon Digital en Riot Platforms, twee leiders in deze sector, noteerden een indrukwekkend gecombineerd handelsvolume van $3,55 miljard. Dit toont aan dat de interesse in Bitcoin en gerelateerde bedrijven alleen maar blijft groeien.

Industrie-expert benadrukt impact van GBTC

Eric Balchunas, een gerespecteerde industrie-expert, heeft de impact van GBTC's prestatie op de ETF-markt benadrukt. Volgens Balchunas heeft Grijskleur een 'volume kanon gebracht naar een mes gevecht', wat aantoont hoe ze de markt hebben gedomineerd en waarschijnlijk zullen blijven domineren.

Grayscale is niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Het bedrijf hoopt zijn fonds te converteren of 'uplisten' naar een spot ETF. Dit zou hen een nog grotere aanwezigheid in de financiële markten geven. De plannen hangen echter af van de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission.

Het stijgende handelsvolume is slechts een deel van een grotere opleving in de Bitcoin mining sector. Core Scientific heeft onlangs een investering van $55 miljoen veiliggesteld en CleanSpark kondigde een strategische overeenkomst aan voor de aankoop van maximaal 160.000 miners tegen eind 2024. Deze ontwikkelingen illustreren de gezonde groeitrend binnen de sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.