Explosieve groei in Cardano's DeFi-sector: TVL in acht weken verdrievoudigd

HHenk 19 december 2023 07:03

Nieuwe on-chain data toont aan dat de gedecentraliseerde financiën (DeFi) sector op het Cardano (ADA) netwerk een sterke groei heeft ervaren, waarbij de Total Value Locked (TVL) bijna is verdrievoudigd in de afgelopen twee maanden.

TVL in Cardano's DeFi-sector schiet omhoog

De explosieve groei van de Total Value Locked (TVL) op het Cardano netwerk is opmerkelijk. Van ruwweg $188 miljoen in oktober is de waarde gestegen tot boven de $430 miljoen in slechts twee maanden tijd. Dit komt neer op een indrukwekkende groei van meer dan 180%. Deze toename kan deels worden toegeschreven aan de prijsstijging van de ADA zelf. Het is belangrijk op te merken dat de hoge TVL aantoont dat gebruikers actief blijven in DeFi, zelfs als de ADA-koers hoog is.

Vergelijking van Cardano met Ethereum en Solana

Ondanks het opmerkelijke succes van Cardano, blijft het netwerk nog steeds achter bij andere prominente smart contractplatforms zoals Ethereum en Solana. Deze platforms hebben een aanzienlijk hogere TVL, met Ethereum die rond de $27,5 miljard uitkomt en Solana rond $1 miljard. Dit toont duidelijk aan dat Ethereum nog steeds de voorkeur heeft bij de adoptie van gedecentraliseerde toepassingen.

De methodische aanpak van Cardano naar DeFi

Cardano's aanpak van DeFi is methodischer en voorzichtiger, wat grotendeels te danken is aan de wetenschappelijk onderbouwde ontwikkelingsmethode van oprichter Charles Hoskinson. De lancering van smart contracts door Cardano in 2021 markeerde een belangrijk keerpunt, en sindsdien is het gebruik van DeFi op dit altcoin netwerk gestaag toegenomen. Vooral de integratie van stablecoins in 2023, waaronder DJED, heeft de populariteit en groei van DeFi op Cardano een verdere impuls gegeven.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en overwegen Cardano of een andere cryptocurrency te kopen, is er nu een exclusieve aanbieding voor de maand december. Dankzij een speciale overeenkomst tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruikersvriendelijke en toegankelijke crypto-exchanges in Europa, kunnen onze lezers genieten van een unieke deal.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.