Explosieve groei in aantal XRP miljonairs na winst Ripple in rechtszaak

HHenk 22 juli 2023 15:21

De recente overwinning van Ripple in zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de koers van XRP omhoog doen schieten. Het resultaat? Een recordaantal XRP miljonairs. In dit artikel duiken we dieper in de cijfers en kijken we naar de toekomst.

Overwinning Ripple stimuleert XRP investeringen.

De rechtszaak die Ripple gewonnen heeft tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft niet alleen de koers van XRP positief beïnvloed, maar ook het aantal XRP miljonairs flink doen stijgen. Hieruit blijkt dat de interesse in deze cryptocurrency is aangewakkerd en dat steeds meer mensen besluiten te investeren in XRP.

Bijna 2.000 XRP miljonairs en groeiende.

Volgens on-chain data zijn er op dit moment ongeveer 1.988 XRP wallets met een saldo van minstens één miljoen XRP. Van deze wallets hebben 1.451 een saldo tussen 1 miljoen en 5 miljoen XRP. Deze wallets bevatten gezamenlijk 2.69 miljard XRP, wat op dit moment een waarde heeft van ongeveer $2.08 miljard.

Terwijl het totale aantal XRP miljonairs stijgt, is het aantal wallets met een saldo van meer dan 500 miljoen XRP niet in dezelfde mate gestegen. Er zijn momenteel 23 wallets met een saldo tussen de 500 miljoen en 1 miljard XRP. Slechts vier accounts hebben meer dan 1 miljard XRP, wat waarschijnlijk voornamelijk komt door exchange wallets.

Totale aantal XRP-wallets blijft groeien.

De on-chain data toont aan dat het totale aantal XRP-wallets op dit moment rond de 4.705.298 ligt. Dit is een herstel ten opzichte van een dieptepunt in het midden van juni, toen er ongeveer 4.659.167 wallets waren. Mede door de gunstige uitspraak in de rechtszaak met de SEC blijft de interesse in de cryptocurrency toenemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.