Explosie van populariteit voor Shiba Inu op Bitvavo: een blik op de factoren

HHenk 6 augustus 2023 16:37

De Shiba Inu cryptomunt maakt een ongekende groei door op de Nederlandse exchange Bitvavo. Wat zijn de redenen achter deze opmerkelijke stijging? We duiken in de factoren die een rol spelen.

Shiba Inu toont sterke groei

In de wereld van cryptovaluta zijn volatiliteit en onvoorspelbaarheid eerder regel dan uitzondering. De Shiba Inu cryptomunt, ook wel bekend als een iconische memecoin, is daar geen uitzondering op. Volgens recente handelsgegevens van de Nederlandse exchange Bitvavo lijkt SHIB, de ticker voor Shiba Inu, momenteel een sterke stijging door te maken. De munt zit in een opwaartse trend, met flinke stijgingen in de afgelopen dagen.

Explosieve groei in handelsvolume

Een toename in handelsvolume kan een teken zijn van toenemende aandacht en interesse in een bepaalde cryptomunt. In het geval van Shiba Inu is er een duidelijk stijgend handelsvolume waar te nemen. Op het hoogtepunt, rond drie uur 's nachts, was het 24-uurs handelsvolume maar liefst $896 miljoen, een stijging van acht keer vergeleken met drie dagen eerder. Op de Nederlandse exchange Bitvavo is het handelsvolume van Shiba Inu het hoogst van alle munten, met een waarde van ongeveer €9,9 miljoen.

Lancering Shibarium beïnvloedt koers

Bij het beoordelen van de potentie van een cryptomunt wordt vaak gekeken naar de ontwikkelingen en toekomstplannen van het project. De Shiba Inu community, ook wel bekend als de SHIB army, bereidt zich momenteel voor op de lancering van 'Shibarium'. Dit project heeft als doel om het SHIB netwerk sneller en efficiënter te maken, wat potentieel een aantrekkelijke ontwikkeling is voor investeerders en handelaars. Dit kan een verklaring zijn voor de recente stijging in zowel de koers als het handelsvolume van Shiba Inu.

Naast de ontwikkelingen rondom Shibarium, heeft de SHIB army nog een andere belangrijke move gemaakt. Ze hebben de Doge Killer, ook wel bekend als LEASH, gelanceerd op de StealthEX exchange. Deze munt is in de afgelopen maand met maar liefst 80% in waarde gestegen. Het aantal munten van LEASH dat in omloop is, is beperkt om inflatie tegen te gaan. Dit kan ook een bijdragende factor zijn aan de recente populariteit van Shiba Inu.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.