Europese beurzen openen met gematigde winst

HHenk 27 juli 2023 07:57

De Europese beurzen openen donderdag met een kleine stijging. Verschillende bedrijven, waaronder Deutsche Bank en Danone, rapporteerden betere dan verwachte kwartaalresultaten. De olieprijzen reageerden nauwelijks op een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

Voorspelde openingswinsten voor Europese beurzen

Donderdag kondigen de Europese beurzen een bescheiden stijging aan bij de opening. Volgens IG Markets zouden we een winst van 60 punten voor de Duitse DAX kunnen zien, 40 punten voor de Franse CAC 40, en de Britse FTSE 100 zou met 25 punten kunnen stijgen. Hoewel deze stijgingen klein zijn, zijn ze een positief teken voor de markt en kunnen ze mogelijk de weg vrijmaken voor verdere groei gedurende de dag.

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal beter dan verwachte resultaten geboekt, met een stijging van de opbrengsten en de onderliggende winst. Het aandeel van de bank sloot 1,4 procent hoger, wat een goed teken is voor investeerders. Deze resultaten kunnen bijdragen aan het vertrouwen in de banksector, die de afgelopen tijd onder druk heeft gestaan.

Ondanks een daling van de Amerikaanse olievoorraden, bleven de olieprijzen vrijwel onveranderd. De prijs voor een september-future West Texas Intermediate daalde licht met 0,1 procent naar 79,55 dollar, terwijl een oktober-future Brent voor 83,20 dollar werd verhandeld, een daling van 0,3 procent. Dit toont aan dat de olieprijzen momenteel weinig reageren op veranderingen in de voorraad, wat kan wijzen op een stabiel aanbod en vraag op de wereldmarkt.

Fed verhoogt belangrijkste rente naar hoogste punt in 22 jaar

De Federal Reserve heeft de belangrijkste rente met 25 basispunten verhoogd, waardoor de federal funds rate nu tussen de 5,25 en 5,50 procent ligt. Dit is het hoogste niveau in 22 jaar. Het unanieme besluit van de Fed weerspiegelt de consensus over de noodzaak om de inflatie te beteugelen en economische stabiliteit te waarborgen. Het is belangrijk om op te merken dat deze renteverhoging effect kan hebben op allerlei financiële producten en diensten, waaronder hypotheken, creditcards en spaarrekeningen.

Daling in Amerikaanse woningverkopen

In de Verenigde Staten was er een daling van 2,5 procent in de verkoop van woningen in juni, met een totaal van 697.000 verkochte eenheden. Dit cijfer bleek ook lager te zijn dan de oorspronkelijke prognose van 725.000 voor juni. Bovendien werd het cijfer voor mei bijgesteld van 763.000 naar 715.000. Deze daling in de huizenverkoop kan wijzen op een afkoeling van de Amerikaanse huizenmarkt, die de afgelopen tijd een sterke groei heeft doorgemaakt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.