Europese aandelenmarkten starten de week met hogere opening

HHenk 11 september 2023 08:12

De Europese beurzen lijken maandag hoger te openen ondanks een gemengd beeld op de Aziatische markten. Alle ogen zijn gericht op het komende rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

Positieve opening voor Europese beurzen

Er wordt een positieve start van de week voorspeld voor de Europese aandelenmarkten, ondanks gemengde resultaten op de Aziatische markten. De IG voorspelt een openingswinst van 19 punten voor de Duitse DAX en een plus van 13 punten voor de Franse CAC 40. De Britse FTSE lijkt 20 punten hoger te openen.

Hoewel er tekenen zijn van een opwaartse beweging in de aandelenmarkten, blijven beleggers voorzichtig. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is de algemene stemming onder beleggers niet bepaald verbeterd. Beleggers zitten in een lastige positie door zorgen over economische groeivertraging, vooral in Europa en China, en stijgende inflatie door hogere energieprijzen.

Afwachting van ECB's rentebesluit

Een belangrijk aandachtspunt deze week is het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Er heerst verdeeldheid in de markt over de vraag of de ECB de rente verder zal verhogen, hoewel ECB-bestuurder Klaas Knot hier vorige week op leek te hinten. Dit besluit kan grote gevolgen hebben voor de financiële markten en de economie in het algemeen.

Economisch herstel in tweede helft van het jaar onzeker

De verwachtingen voor het economisch herstel in de tweede helft van het jaar zijn minder optimistisch dan aanvankelijk werd gedacht. Volgens het Duitse onderzoeksinstituut IFO zal de economische vertraging doorgaan, een trend die zichtbaar is in bijna alle sectoren. Deze voorspelling kan investeerders ertoe aanzetten om hun investeringsstrategieën te herzien en mogelijk hun risico's te verminderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.