Europese aandelenmarkten openen positief in anticipatie op rentebesluit

HHenk 1 november 2023 07:47

De Europese aandelenmarkten zijn woensdag met winst geopend, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Nieuws over inflatie, bedrijfsresultaten en economische data beïnvloedden de markten.

Markten anticiperen op Fed rentebesluit

De Europese aandelenmarkten zijn met een positieve noot geopend in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. Dit belangrijke besluit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de wereldwijde financiële markten en wordt daarom nauwkeurig in de gaten gehouden door beleggers en analisten.

Inflatie in eurozone daalt aanzienlijk

De inflatie in de eurozone daalde aanzienlijk in oktober, naar 2,9%, een daling ten opzichte van de 4,3% in september. Hoewel de kerninflatie nog steeds relatief hoog is, is deze ook gedaald. Dit kan de weg vrijmaken voor mogelijke renteverlagingen door de Europese Centrale Bank in de nabije toekomst.

De economie van de eurozone zag in het derde kwartaal een lichte krimp van 0,1%. Dit kan een teken zijn van een vertraging van de economische activiteit in de regio, wat mogelijk gevolgen kan hebben voor toekomstige beleidsbeslissingen van de Europese Centrale Bank.

Amerikaanse markten sluiten hoger

Ook de Amerikaanse aandelenmarkten sloten dinsdag hoger in anticipatie op het rentebesluit van de Federal Reserve en een banenrapport dat later in de week wordt verwacht. Deze factoren kunnen een belangrijke impact hebben op de richting van de markten de komende dagen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.