Ethereum's doorbraak: de start van een nieuwe bullmarkt?

HHenk 9 november 2023 23:02

Ethereum heeft onlangs de grens van $2.000 doorbroken, een belangrijke mijlpaal die mogelijk signaleert dat er een bullmarkt aankomt. De altcoin presteert beter dan rivalen zoals Cardano en Binance Coin en heeft belangrijke technische weerstandsniveaus doorbroken.

Ethereum doorbreekt $2.000-grens

De bekende altcoin Ethereum heeft een belangrijke stap gezet door de grens van $2.000 te overschrijden. Voorheen leek Ethereum altijd in de schaduw te staan van Bitcoin, maar recente ontwikkelingen laten zien dat er een verandering in de lucht hangt. Deze prijsdoorbraak wordt door technische analisten gezien als een mogelijke indicatie dat een bullmarkt aanstaande is.

In de laatste 24 uur heeft Ethereum een behoorlijke sprong gemaakt met een groei van 7,6%. Deze prestatie is indrukwekkender als we het vergelijken met rivaliserende projecten zoals Cardano en Binance Coin, die in dezelfde periode respectievelijk met 5,1% en 1,8% zijn gestegen. De cryptocurrencygemeenschap verwelkomt deze ontwikkeling met enthousiasme, vooral omdat Bitcoin al een tijdje de show steelt met sterke prijsstijgingen, terwijl Ethereum relatief achterbleef.

Ethereum doorbreekt belangrijke EMA's

De recente prijsbewegingen van Ethereum zijn technisch gezien indrukwekkend. De cryptomunt heeft twee belangrijke technische weerstandsniveaus doorbroken: de 50-daagse en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA’s). Deze EMA’s, die de gemiddelde prijsbewegingen over respectievelijk 50 en 100 dagen berekenen, zijn traditioneel sterke weerstandsniveaus in een bear markt voor Ethereum. Het doorbreken van deze niveaus kan erop wijzen dat Ethereum aan de vooravond staat van een bull markt.

Bull rally van Ethereum kan altcoin-markt aanjagen

Een sterke stijging van Ethereum, ook wel bull rally genoemd, kan een aanzet zijn voor de rest van de altcoin-markt. Historisch gezien heeft Ethereum vaak de rol van marktleider op zich genomen; het initieert vaak prijsstijgingen die andere munten volgen. Dit fenomeen maakt het voor beleggers bijzonder interessant om ook andere cryptocurrencies in de gaten te houden terwijl Ethereum een opwaartse trend laat zien.

Voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto willen kopen, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.