Ethereum Whales blijven massaal ETH tokens kopen ondanks neerwaartse markttrend

HHenk 22 november 2023 23:31

Ethereum (ETH) heeft de afgelopen 24 uur een indrukwekkende stijging van 4,5% laten zien, ondanks een algemene neerwaartse trend in de cryptomarkt. 'Whales', de grote spelers in de cryptowereld, lijken een drijvende kracht te zijn achter deze positieve trend, met massale aankopen van ETH tokens.

Actieve accumulatie door Ethereum-whales

Blockchain-analyseplatform Santiment heeft een toename geconstateerd in de activiteiten van de top 200 Ethereum-whales. Sinds 21 november 2022 hebben deze whales hun tokenbezit enorm uitgebreid, vooral gedurende de neerwaartse markttrend die volgde op het faillissement van de FTX crypto-exchange. Deze groep van investeerders bezit nu ongeveer 63 miljoen tokens, wat meer dan de helft van alle ETH in omloop is.

Naast de activiteiten van de whales, is er ook een opmerkelijke toename van het aantal nieuwe ETH-wallets. Er zijn in de afgelopen week bijna 100.000 nieuwe wallets gecreëerd, wat de grootste stijging in de afgelopen vier maanden is. Deze groei in het aantal gebruikers en de activiteit op het netwerk kan een positieve invloed hebben op de waarde van de ETH token op de lange termijn.

Mogelijke nieuwe bullrun door afname van ETH op exchanges

Een ander positief teken voor Ethereum is de recente afname van het aantal ETH op centrale exchanges. Dit kan wijzen op een toenemende 'hold'-mentaliteit onder investeerders, wat vaak wordt gezien als een teken van vertrouwen in de lange termijn waarde van de munt. Deze trend kan de basis leggen voor een mogelijke nieuwe bullrun.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.