Ethereum-whale ontwaakt na jarenlange slaap met indrukwekkende winst

HHenk 3 augustus 2023 08:52

Een Ethereum-whale heeft na acht jaar zijn investeringen weer in beweging gebracht, resulterend in een winst van maar liefst 600.000%. De whale, die aanzienlijke hoeveelheden Ethereum bezit, ontwaakte na jaren van inactiviteit en begon met staken.

Ethereum-whale zet miljoenen in beweging

Een gigantische investeerder - of 'whale' - in het Ethereum-netwerk heeft een flinke beweging gemaakt door 641 ETH te verplaatsen. Deze hoeveelheid Ethereum, met een geschatte waarde van $1,2 miljoen, is verplaatst en ingezet voor staking. Staking is een proces waarbij cryptocurrencies worden vastgezet in een wallet om transacties te ondersteunen, beloningen te verdienen en het netwerk te beveiligen.

Oorsprong van de whale's ICO-investering

Het begon allemaal toen deze whale deelnam aan de Initial Coin Offering (ICO) van Ethereum, ongeveer acht jaar geleden. Tijdens deze ICO ontving de whale in kwestie een indrukwekkende 2.000 ETH. Terugkijkend naar de ICO-prijs van $0,31 per ETH komt deze initiële investering neer op slechts $620.

Whale's indrukwekkende rendement

De investering van deze whale is enorm gegroeid. Met de huidige Ethereum-prijs van ongeveer $1.830 per munt, is de totale waarde van de wallet van de whale gestegen tot een indrukwekkende $3,66 miljoen. Dit vertegenwoordigt een verbazingwekkende winstmarge van bijna 600.000% ten opzichte van de oorspronkelijke investering.

Verrassend genoeg is het geen geïsoleerd geval. Eerder deze zomer werden er al vergelijkbare bewegingen opgemerkt. Een andere Ethereum ICO-deelnemer, eveneens een whale, maakte een aanzienlijke hoeveelheid van 61.216 ETH over naar de crypto-exchange Kraken. Ook op het Bitcoin-netwerk worden whales na jaren van inactiviteit weer actief.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.