Ethereum krijgt een boost, Bitcoin blijft stabiel: Cryptowereld in beweging

HHenk 23 februari 2024 07:01

De cryptowereld is in beweging met Ethereum dat een flinke boost krijgt en Bitcoin dat stabiel blijft. De mogelijke komst van een spot ETF en de Dencun-upgrade lijken Ethereum te stimuleren, terwijl Bitcoin al meer dan een week rond de $53.000 blijft hangen.

Bitcoin blijft stabiel op hoge koers

Bitcoin blijft stabiel, noteert een koers van boven de 53.000 dollar en toont deze week geen belangrijke beweging. Hoewel de koers al meer dan een week vast staat in de buurt van dit bedrag, is het de eerste keer in ruim 2,5 jaar dat het deze hoogte bereikt.

Ethereum stijgt door spot ETF en Dencun-upgrade

In tegenstelling tot Bitcoin, ziet Ethereum meer beweging in zijn koers. Het hangt nu rond de 3000 dollar, het hoogste sinds april 2022. De prijsstijging wordt gestimuleerd door de mogelijke komst van een spot ETF en de geplande Dencun-upgrade in maart, die transacties goedkoper zou moeten maken.

Een voormalige medegevangene van Sam Bankman-Fried, de gevallen FTX-topman, doet zijn verhaal. Volgens hem is Bankman-Fried flink afgevallen en doucht hij helemaal niet in de gevangenis. Ondanks dat hij wordt beschreven als 'gek als een deur', wordt hij ook gezien als een goede vent. Bankman-Fried zal zijn straf pas in maart te horen krijgen.

Saylor profiteert van grote bitcoinpositie

Michael Saylor, de voormalige topman van Microstrategy, gaat goed met zijn gigantische bitcoinpositie. Met een winst van vier miljard, overweegt hij niet om te verkopen. Volgens hem is er geen reden om naar een exit te zoeken, en hij is van plan om te blijven kopen, zoals hij deed tijdens de bear market van 2022.

'Fan tokens' van voetbalclubs als Atletico Madrid en Paris St Germain blijven bestaan, maar blijken een zeer volatiele belegging te zijn. Wat de precieze waarde of het voordeel van deze tokens is, blijft echter onduidelijk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.