Ethereum Futures ETF: Een nieuwe mijlpaal in de crypto wereld

CChristiaan 3 oktober 2023 09:12

Ethereum Futures ETF is gelanceerd, een historische gebeurtenis in de wereld van cryptocurrency. Diverse grote spelers zoals ProShares, Bitwise en VanEck hebben goedkeuring gekregen van de Amerikaanse toezichthouder SEC om deze nieuwe beleggingsproducten aan te bieden.

Lancering Ethereum Futures ETF

Er is een nieuwe fase aangebroken in de wereld van cryptocurrency beleggingen. Eerst kwam ProShares met de Bitcoin Futures ETF, en nu hebben zij, samen met VanEck en Bitwise, toestemming gekregen van de SEC om een Ethereum Futures ETF te lanceren. Dit is een belangrijke stap vooruit voor beleggers die geïnteresseerd zijn in deze nieuwe vorm van investeren.

Sterke vraag naar beleggingsproducten

Volgens ProShares CEO Michael L. Sapir was er een aanzienlijke vraag van investeerders naar dit nieuwe beleggingsproduct. De succesvolle lancering van hun Bitcoin-gekoppelde ETF twee jaar geleden wekte veel interesse op en heeft de weg vrijgemaakt voor deze nieuwe mogelijkheid om te beleggen in Ethereum via een ETF.

Wat is een Ethereum Futures ETF?

Een Ethereum Futures ETF is een beleggingsproduct dat beleggers in staat stelt te speculeren op de prijs van Ethereum zonder de cryptocurrency zelf te bezitten. De ETF is gebaseerd op futures-contracten, wat financiële derivaten zijn die een verplichting tot kopen of verkopen van een bepaald goed (in dit geval Ethereum) tegen een vastgestelde prijs in de toekomst inhouden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, biedt Bitvavo nu een aantrekkelijke deal. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden via een speciale link ontvangen 10 euro gratis en de eerste 10.000 euro aan transacties zijn vrij van handelskosten. Dit maakt het instappen in de wereld van cryptocurrencies nog toegankelijker en interessanter.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.