Elon Musk's X: De Toekomst van Cryptocurrencies en Financiële Dienstverlening

CChristiaan 29 oktober 2023 23:31

Elon Musk deelt zijn visie voor X, een platform dat bijna alle aspecten van het financiële leven zou moeten dekken. Wat zou dit kunnen betekenen voor cryptocurrencies zoals Bitcoin?

X's toekomstige betaaldiensten

Tijdens een recente personeelsvergadering heeft Elon Musk, de eigenaar van X, aangekondigd dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe functie die bijna alle aspecten van het financiële leven zal dekken. Deze betaaldiensten zullen meer bieden dan het simpelweg versturen van geld naar vrienden en hebben de potentie om bankrekeningen overbodig te maken.

Hoewel Elon Musk aangaf dat X bijna alle financiële mogelijkheden zal bieden, vermeldde hij niet expliciet dat er nieuwe cryptocurrency functies geïntegreerd zullen worden. Momenteel beschikt de app al over bepaalde crypto functies, zoals het geven van Bitcoin en Ethereum fooien en ondersteuning voor NFT-profielfoto's. De vraag blijft of gebruikers in de toekomst ook Bitcoin zullen kunnen kopen op X.

Musk gaf aan dat het bedrijf momenteel wacht op goedkeuringen voor de betaalfuncties en verwacht dat dit proces binnen enkele maanden afgerond zal zijn. X heeft deze zomer al geldtransactie vergunningen verkregen in verschillende Amerikaanse staten. In totaal heeft het bedrijf nu vergunningen in negen staten.

Lancering van betaalfuncties in 2024

De leidinggevenden van het bedrijf verwachten dat de betaalfuncties in 2024 geïntroduceerd zullen worden. Musk zelf gaf aan dat het in zijn ogen onvoorstelbaar zou zijn als de functie niet vóór het einde van volgend jaar geïntroduceerd wordt.

Musk's ambitie voor X

Musk deelde dat hij grote ambities heeft voor X en van plan is om het voormalige Twitter om te vormen tot een alles-in-één app. Hij heeft de ambitie om X te laten concurreren met de Chinese WeChat-app, die betalings- en andere functies combineert met een sociaal netwerk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.