Eerste Amerikaanse Bitcoin ETF's staan op springen: zijn we er binnen een halfjaar klaar voor?

HHenk 9 augustus 2023 18:17

Volgens Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, zouden de eerste Bitcoin exchange traded funds (ETF's) al binnen vier tot zes maanden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen worden goedgekeurd. Dit zou een revolutie kunnen betekenen voor traditionele investeerders die op een eenvoudige manier in Bitcoin willen investeren.

Bitcoin ETF kan spelregels veranderen

De mogelijke goedkeuring van de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF zou de deuren van de cryptowereld kunnen openen voor traditionele investeerders. Zij zouden op deze manier gemakkelijker kunnen investeren in Bitcoin, zonder dat ze zich hoeven te verdiepen in de complexiteit van crypto wallets. Het zou een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan de manier waarop mensen investeren en de populariteit van Bitcoin kunnen vergroten.

Grote spelers staan klaar om te springen

Mochten de Bitcoin ETF's groen licht krijgen van de SEC, dan zullen grote financiële instellingen als BlackRock en Invesco klaarstaan om hun eigen ETF's te lanceren. Dit zou een intense concurrentiestrijd kunnen ontbranden tussen deze bedrijven, omdat ze vechten om de aandacht van beleggers. De winstgevendheid van het zijn de eerste met een Bitcoin ETF is volgens Novogratz niet te onderschatten.

Goedkeuring Bitcoin ETF's: een kwestie van tijd

Volgens Novogratz is het niet de vraag of, maar wanneer de eerste Bitcoin ETF's worden goedgekeurd. Hij voorspelt een tijdlijn van slechts vier tot zes maanden. Dit is een uiterst belangrijk nieuws, aangezien zowel Invesco als BlackRock geloven dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF onvermijdelijk is. Deze ontwikkeling zou van cruciaal belang kunnen zijn voor de groei van de cryptomarkt.

Chris Ferraro, de president van Galaxy Digital, voegt toe dat de SEC mogelijk sneller de Bitcoin ETF's zou kunnen goedkeuren om niet gezien te worden als een obstakel in de snel evoluerende cryptowereld. Dit zou kunnen betekenen dat de SEC de potentie van Bitcoin en de groei van de cryptomarkt erkent en de weg vrijmaakt voor meer institutionele acceptatie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.