Een week vol macrocijfers en laatste bedrijfsresultaten in aantocht

CChristiaan 3 september 2023 16:22

Beleggers bereiden zich voor op een week gevuld met talrijke macro-economische gegevens en de laatste bedrijfsresultaten van het huidige cijferseizoen. De Amerikaanse markt blijft maandag gesloten vanwege Labor Day, maar de rest van de week zit boordevol belangrijke updates.

Veel macrocijfers en bedrijfsresultaten verwacht

De komende week belooft een drukke periode te worden voor beleggers, met een stortvloed aan macro-economische data en de laatste bedrijfsresultaten van het huidige cijferseizoen. Hoewel de Amerikaanse beurzen maandag gesloten blijven vanwege Labor Day, zal de rest van de week gevuld zijn met belangrijke updates van zowel de macro-economische als bedrijfskant.

De handelsactiviteit in de VS hervat op dinsdag na de Labor Day-vakantie. Op deze dag zullen beleggers ook inzicht krijgen in de prestaties van de dienstensector in Europa en Azië. Daarnaast zal de Reserve Bank of Australia (RBA) zijn rentebesluit bekendmaken. In de afgelopen maanden heeft de RBA het rentetarief op hetzelfde niveau van 4,10% gehouden.

Focussen op Duitse fabrieksorders en Amerikaanse handelsbalans

Op woensdag zullen de beleggers hun aandacht richten op de Duitse fabrieksorders voor juli en de Amerikaanse handelsbalans. Later op de dag zal de Federal Reserve het Beige Book publiceren, een rapport dat inzicht geeft in de economische omstandigheden in de verschillende districten van het Federal Reserve System.

Chinese exportcijfers en Eurozone groeicijfers in aantocht

Naarmate de week vordert, komen er ook belangrijke data uit China en de eurozone. Beleggers zullen aandacht besteden aan de Chinese exportcijfers en de definitieve groeicijfers van de eurozone voor het tweede kwartaal. Deze gegevens kunnen mogelijk invloed hebben op de wereldwijde financiële markten.

Wat betreft bedrijfsresultaten is de agenda vrij licht deze week. In de VS zullen GameStop en Kroger hun resultaten bekendmaken. Daarnaast zal het in Amsterdam genoteerde bedrijf InPost op woensdag zijn cijfers publiceren. Hoewel de bedrijfsagenda relatief leeg is, kunnen deze resultaten toch een impact hebben op de betreffende aandelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.