Een Positieve Start: ASML Overstijgt Verwachtingen Ondanks Roerige Markt

HHenk 19 juli 2023 09:02

Het ziet er naar uit dat het een mooie dag wordt op de beurs, met ASML die sterke kwartaalcijfers levert en de Nasdaq 100 die nieuwe hoogtes bereikt. Toch blijft de situatie onvoorspelbaar, met uiteenlopende resultaten in verschillende markten.

AEX start de dag sterk

De Amsterdamse beurs begint de dag op een hoogte, met de AEX die een positieve indicatie van 0,8% vertoont. Dit is voorlopig de hoogste stijging op alle markten, wat een goed teken is voor de handelsdag.

ASML overtreft verwachtingen

ASML, een van de zwaargewichten op de beurs, heeft uitstekende cijfers geleverd. Het bedrijf heeft zijn omzetverwachtingen verhoogd, wat duidt op een positieve toekomstvisie. Dit ondanks het feit dat ze geen verdere exportbeperkingsschade van China melden. Het voorspellen van koersen op basis van cijfers blijft echter een risicovolle zaak.

Wall Street heeft wederom een succesvolle handelsdag achter de rug, wat leidt tot een lichte stijging van de Amerikaanse indexen. Dit is ondanks het feit dat de markt nog steeds op zoek is naar richting na de recente turbulentie. De verwachting is dat dit de stemming op de Europese beurzen positief zal beïnvloeden.

Nasdaq 100 bereikt nieuwe hoogte

De Nasdaq 100 blijft indruk maken met het bereiken van nieuwe hoogtes. De winst- en omzetverwachtingen houden hier echter niet gelijke tred mee, wat betekent dat de index in feite duurder wordt. Dit suggereert dat er mogelijk een correctie in het verschiet ligt, maar voorlopig blijft de Nasdaq 100 sterk presteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.