Een dag van liquidaties: cryptohandelaar verliest €432.000 in 24 uur

HHenk 22 augustus 2023 06:57

Volgens het blockchain analyseplatform Lookonchain heeft een cryptohandelaar op 18 augustus een dag om snel te vergeten gehad. Hij werd 14 keer geliquideerd en verloor in totaal $432.000. Een pittige waarschuwing voor de risico's van de cryptomarkt.

Bekende handelaar lijdt zware verliezen

Volgens Lookonchain, een bekend blockchain analyseplatform, had cryptohandelaar Andrew Kang een rampzalige dag op 18 augustus. Kang, die ook oprichter is van Mechanism Capital, had meerdere openstaande posities op bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en arbitrum (ARB). Helaas namen deze koersen een scherpe duik die dag, wat leidde tot de liquidatie van Kang's posities. In totaal verloor hij een duizelingwekkende $432.000.

Riskante strategie leidt tot liquidatie

Kang's aanzienlijke verliezen waren niet gewoon pech of het resultaat van onvoorspelbare marktbewegingen. Volgens Lookonchain gebruikte Kang een zeer risicovolle handelsstrategie: leverage trading met een hefboom van 100x. Deze strategie kan potentieel hoge rendementen opleveren, maar het kan ook leiden tot enorme verliezen, zoals Kang op de harde manier heeft ondervonden.

Het belang van risicobeheer in cryptohandel

Het verhaal van Kang is een sterk voorbeeld van de risico's die verbonden zijn aan de cryptohandel. Het is een volatiele en onvoorspelbare markt, en zonder goed risicobeheer kan het handelen in crypto leiden tot enorme financiële verliezen. Lookonchain raadt handelaren aan om niet te handelen met een hoge hefboom en altijd een stop loss in te stellen om mogelijke risico's te beperken.

Ondanks zijn aanzienlijke verlies, was Kang niet de grootste verliezer op 18 augustus. Een onbekende handelaar had de twijfelachtige eer om nog meer te verliezen op die dag. Op het handelsplatform Binance verloor deze handelaar maar liefst $55 miljoen. Dit toont nogmaals aan hoe belangrijk het is om je risico's goed te beheren en je strategie zorgvuldig te plannen als je in crypto wilt handelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.