Een Bitcoin whale veroorzaakt schokgolven op de markt

CChristiaan 7 maart 2024 07:02

Een Bitcoin whale, actief sinds het Satoshi-tijdperk, heeft onlangs voor opschudding gezorgd door 1.000 BTC te verkopen op het moment dat Bitcoin een nieuwe recordhoogte bereikte. Deze actie resulteerde in een aanzienlijke marktcorrectie. In dit artikel duiken we dieper in op de details en gevolgen van deze gebeurtenis.

Oeroude Bitcoin whale veroorzaakt marktcorrectie

Toen Bitcoin onlangs zijn piek bereikte, koos een van de oudste Bitcoin whales ervoor om 1.000 BTC te verkopen. Deze verkoop vond plaats via de crypto-exchange Coinbase en resulteerde in een aanzienlijke marktcorrectie tot $62.000. Deze actie kwam aan het licht dankzij het blockchain-analyseplatform Spot On Chain en heeft voor flink wat opschudding in de cryptowereld gezorgd.

Whale maakt gigantische winst

De verkoop van 1.000 BTC leverde de betreffende whale een flinke winst op. De winst wordt geschat op ongeveer $60 miljoen. Dit komt doordat de verkochte tokens oorspronkelijk werden gemined toen de waarde van Bitcoin nog minder dan $0,28 was. Het is een duidelijk voorbeeld van het potentieel dat Bitcoin biedt voor langetermijninvesteerders.

Niet alleen deze Bitcoin whale heeft flinke winsten verzilverd. Volgens gegevens van IntoTheBlock hebben veel meer whales hun winsten verzilverd. Zo is het aantal transacties van Bitcoin whales, gedefinieerd als transacties met een waarde van minimaal $100.000, binnen 24 uur met 35% gestegen. Dit wijst op een toenemende trend van whales die hun winsten verzilveren.

Bitcoin kan goud overtreffen, zegt Pompliano

Ondanks de recente marktcorrectie, is er optimisme over de toekomst van Bitcoin. Anthony Pompliano, een bekend figuur in de cryptowereld, voorspelt dat Bitcoin niet alleen zijn historische hoogtepunten zal overtreffen, maar dat de cryptomunt ook in staat zal zijn om de marktkapitalisatie van goud te verdubbelen. Dit toont aan dat er nog steeds veel geloof is in het groeipotentieel van Bitcoin, ondanks de recente verkoop van de whales.

Voor diegenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en Bitcoin of andere crypto te kopen, heeft Bitvavo een aantrekkelijke aanbieding. Nieuwe gebruikers ontvangen een welkomstcadeau van 20 euro en betalen geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een exclusieve aanbieding voor de lezers van onze website, dus meld je nu aan bij Bitvavo.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.