DSM-Firmenich ontvangt Chinese goedkeuring voor babyvoeding ingrediënten

CChristiaan 10 oktober 2023 08:57

Het Nederlandse DSM-Firmenich heeft in China een belangrijke stap voorwaarts gezet met de goedkeuring voor de toepassing van twee nieuwe ingrediënten in babyvoeding.

Groen licht voor DSM-Firmenich in China

DSM-Firmenich, een prominent Nederlands bedrijf op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven, heeft met succes goedkeuring gekregen van de Chinese autoriteiten voor de toepassing van twee nieuwe ingrediënten in babyvoeding. Deze goedkeuring wordt door het bedrijf beschouwd als een belangrijke mijlpaal in hun voortdurende inspanningen om innovatieve en voedzame oplossingen te bieden voor de groeiende markt van babyvoeding.

De nieuwe goedgekeurde ingrediënten

De twee goedgekeurde ingrediënten zijn 2'-fucosyllactose, een toevoeging aan moedermelk, en Glycare lacto-N-neotetraose, een suikercomplex dat specifiek is ontwikkeld voor de ondersteuning van de eerste ontwikkeling van de darmflora bij jonge kinderen. Deze ingrediënten vormen een belangrijke aanvulling op het toch al uitgebreide aanbod van DSM-Firmenich en versterken hun positie als toonaangevende speler in de wereldwijde markt voor babyvoeding.

Wereldwijde beschikbaarheid van Glycare

DSM-Firmenich's Glycare ingrediënten zijn al beschikbaar in meer dan 160 landen over de hele wereld. Deze brede beschikbaarheid onderstreept de rol van het bedrijf als een belangrijke bijdrager in de groeiende wereldwijde markt voor babyvoeding. De recente goedkeuring in China opent de deuren naar een nog groter marktpotentieel.

Hoewel de specifieke financiële details van deze ontwikkeling niet werden gedeeld door DSM-Firmenich, kan men aannemen dat de recente goedkeuring in China waarschijnlijk zal bijdragen aan een positieve impact op de financiële prestaties van het bedrijf op de lange termijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.