Drie memecoins stijgen, ondanks Bitcoin's daling

HHenk 27 juli 2023 12:52

Ondanks de recente daling van de Bitcoin-prijs, tonen drie memecoins, waaronder Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin, een opmerkelijke stijging. Volgens crypto-analyseplatform Santiment varen deze munten een eigen koers, los van Bitcoin, met een stijgend handelsvolume en groeiende aandacht op sociale media.

Opmerkelijke stijging voor drie memecoins

Volgens het crypto-analysebedrijf Santiment vertonen Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin een opwaartse trend in hun marktkapitalisatie. Dit is opmerkelijk omdat deze memecoins een afwijkende prijsactie tonen in vergelijking met Bitcoin, wiens waarde recentelijk is gedaald. Bovendien laten deze digitale activa een stijgende sociale volume-indicator zien op sociale mediaplatforms.

Handelsvolume en interesse nemen toe

Santiment rapporteert een stijgend handelsvolume voor Dogecoin na de recente prijsstijging. Ook is er een groeiende interesse in Litecoin vanwege de geplande halvering op 2 augustus en neemt het handelsvolume voor Ethereum toe. Het lijkt erop dat traders verschuiven naar deze munten na de plotselinge prijsstijging van Dogecoin.

Santiment analyseert de marktwaarde ten opzichte van de gerealiseerde waarde (MVRV) voor altcoins zoals Quickswap, OMG Network en Radicle. De MVRV, die de totale marktwaarde van een activum vergelijkt met de gerealiseerde waarde, kan worden gebruikt om de timing van pieken en dalen in de markt te analyseren. Zo lijkt het erop dat veel traders momenteel verlies lijden op korte, middellange en lange termijn.

Memecoins stijgen ondanks Bitcoin-dip

Santiment concludeert dat ondanks de daling van Bitcoin, Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin een opvallende stijging tonen. Terwijl Bitcoin een dip ervaart, lijken deze memecoins een eigen koers te varen met een toenemend handelsvolume en meer aandacht op sociale media. Dit toont aan dat de cryptomarkt divers en dynamisch is, met munten die hun eigen trends volgen, los van de algemene marktbewegingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.