Dogecoin in zwaar weer: Miners en whales trekken zich terug

HHenk 10 oktober 2023 15:13

De ongebruikelijke verkoop van Dogecoin door miners en de terugtrekking van zogenaamde 'whales' wijzen op een mogelijk gebrek aan vertrouwen in de toekomstige waardestijging van de munt. Het lijkt erop dat Dogecoin een turbulente tijd tegemoet gaat.

Onverwachte verkoop door Dogecoin miners

In een opmerkelijke wending lijken miners hun Dogecoin te verkopen op een moment dat de waarde van de munt laag is. Gewoonlijk verkopen miners hun crypto wanneer de waarde hoog is. Hun keuze om te verkopen tijdens een lage waardering kan wijzen op een gebrek aan vertrouwen in mogelijke prijsstijgingen in de toekomst, of op een dringende behoefte aan liquide middelen, zelfs als dit betekent dat zij minder inkomsten genereren. Dit kan een indicator zijn voor een mogelijke toekomstige daling van de Dogecoin-waarde.

Whales trekken zich terug uit Dogecoin

Het is niet alleen de gewone investeerder die zich zorgen maakt over Dogecoin. De zogenaamde 'whales', ofwel grote investeerders, lijken zich ook terug te trekken. Uit gegevens blijkt dat het aantal grote Dogecoin-transacties, met een waarde van meer dan $100.000, aanzienlijk is gedaald. In de afgelopen week zijn er ongeveer 4.850 van dergelijke transacties geregistreerd, een scherpe daling in vergelijking met het hoogtepunt van bijna 40.000 transacties per week eerder dit jaar. Dit kan wijzen op een verminderd vertrouwen en een mogelijk bearish vooruitzicht voor Dogecoin.

Naast de verminderde activiteit van de whales is er sinds mei ook een algemene daling in het totaal aantal Dogecoin-transacties te zien. Dit kan duiden op een verminderd vertrouwen van de investeerders, wat extra druk op de koers kan leggen. Het is interessant om op te merken dat deze ontwikkeling plaatsvindt in een periode waarin de interesse in meme-coins juist lijkt toe te nemen. Het lijkt erop dat Dogecoin, ondanks de toenemende populariteit van dergelijke coins, moeite heeft om het vertrouwen van de investeerders te behouden.

Bearish vooruitzicht voor Dogecoin

Samenvattend, de korte termijn vooruitzichten voor de Dogecoin koers lijken bearish te zijn. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de cryptocurrency-markt zeer volatiel is en kan worden beïnvloed door een veelheid aan externe factoren. Hoewel de huidige indicatoren bearish zijn, kan de situatie snel veranderen door onvoorziene omstandigheden. Het is dus raadzaam om de markt nauwlettend te volgen en beslissingen zorgvuldig af te wegen.

Voor diegenen die overwegen om de wereld van cryptocurrency te betreden, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen nieuwe gebruikers een exclusieve aanbieding. Door je aan te melden bij Bitvavo via de onderstaande link, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige kans om te beginnen met investeren in crypto zonder onnodige kosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.