Dogecoin boekt voortgang: Netwerk overschrijdt 5 miljoen adressen

CChristiaan 30 november 2023 12:17

Ondanks de prijsdaling van Dogecoin maakt de memecoin vooruitgang door het bereiken van meer dan 5 miljoen adressen op het netwerk. Dit kan wijzen op een groeiende adoptie, hoewel de centralisatieproblematiek blijft bestaan.

Dogecoin-netwerk overschrijdt 5 miljoen adressen

De digitale munt Dogecoin, ondanks momenteel in een dip, blijft de aandacht trekken van crypto-investeerders. Het Dogecoin-netwerk heeft onlangs een belangrijke stap voorwaarts gezet door de grens van 5 miljoen adressen te doorbreken, een feit dat duidelijk zichtbaar is op blockchain-analyseplatform IntoTheBlock. Dit kan duiden op een groeiende populariteit en adoptie van deze cryptocurrency, wat op termijn een positief effect zou kunnen hebben op de koers.

Centralisatieproblematiek binnen Dogecoin-netwerk

Hoewel de groei van het aantal adressen op het Dogecoin-netwerk hoopgevend is, is er een opvallende centralisatieproblematiek. Een grote meerderheid van de Dogecoin-munten is geconcentreerd binnen een klein aantal adressen. Om precies te zijn, 81% van alle Dogecoins is in handen van slechts 700 adressen. Dit gaat in tegen het principe van decentralisatie, een fundamenteel kenmerk van cryptocurrencies, en kan ook problemen veroorzaken, aangezien deze kleine groep eigenaren mogelijk een aanzienlijke invloed op de markt kan uitoefenen.

Bullish momentum voor Dogecoin?

Door de recente koersdaling van Dogecoin lijken veel investeerders hun kans te grijpen om de munt aan te schaffen. Het resultaat is dat momenteel 63% van de Dogecoin-investeerders winst maakt, wat erop zou kunnen duiden dat de munt momentum heeft voor een bullish trend. Sinds het dieptepunt in oktober heeft Dogecoin een indrukwekkende stijging van 54% gerealiseerd, wat wijst op een potentieel herstel.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de wereld van crypto, is er een aantrekkelijke aanbieding beschikbaar. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen lezers profiteren van een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo, krijg je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.