DNB geeft groen licht aan de registratie van Crypto.com in Nederland

HHenk 28 juli 2023 14:07

Cryptocurrency exchange Crypto.com heeft toestemming gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) om in Nederland te opereren. Met de goedkeuring vergroot het platform zijn voetafdruk in Europa en biedt het Nederlanders een extra optie voor het verhandelen van crypto.

Crypto.com krijgt toestemming van DNB

Crypto.com, dat in 2016 zijn deuren opende, heeft nu het groene licht van De Nederlandsche Bank (DNB) om in Nederland actief te zijn. Dit komt na een zorgvuldige controle van de activiteiten van het bedrijf en de naleving van de eisen op het gebied van het voorkomen van witwassen en de financiering van terrorisme. Het is een grote stap voor het bedrijf, waardoor het nu formeel deel uitmaakt van de groeiende cryptomarkt in Nederland.

Met de goedkeuring van DNB voegt Crypto.com zich bij de 35 andere cryptobeurzen die al geregistreerd staan bij de bank. Het bedrijf kondigde dit nieuws aan in een recente blogpost, waarin het zijn plannen uiteenzette om zijn voetafdruk in Europa uit te breiden. Dit betekent dat Nederlanders nu nog een extra optie hebben als het gaat om het kiezen van een veilige en betrouwbare plek om crypto te verhandelen.

DNB bevestigt diensten van Crypto.com

Volgens DNB geeft de goedkeuring van de registratie Crypto.com specifiek het recht om crypto wallets aan te bieden en fiat-valuta te verwerken op crypto exchanges. Dit is een belangrijke dienst voor Nederlandse crypto handelaren. Zonder deze registratie zou een bedrijf illegaal handelen als het deze diensten in Nederland zou aanbieden of adverteren.

Registratie vereist voor legale operaties

Hoewel de diensten van Crypto.com al beschikbaar waren voor Nederlandse gebruikers, benadrukte DNB dat zonder officiële registratie, het aanbieden of adverteren van deze diensten in Nederland illegaal zou zijn. Het verkrijgen van officiële goedkeuring is dus essentieel voor het legaal opereren van een crypto exchange in Nederland.

In tegenstelling tot Crypto.com heeft Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, onlangs zijn deuren in Nederland gesloten. De reden hiervoor is dat het niet in staat was om een licentie voor een virtual asset service provider (VASP) te verkrijgen. Dit toont aan hoe belangrijk het is voor crypto exchanges om aan alle wettelijke eisen te voldoen om in Nederland te kunnen opereren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.