Deutsche Bank vermindert koersdoel voor Heineken

HHenk 1 augustus 2023 10:12

Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Heineken verlaagd van €145 naar €135 naar aanleiding van de recente rapportage van de bierbrouwer. Echter, het koopadvies blijft onveranderd.

Koersdoel Heineken verlaagd

Deutsche Bank heeft haar koersdoel voor Heineken verlaagd na een tegenvallende rapportage van de bierbrouwer. Ondanks deze verlaging blijft het koopadvies van de bank onveranderd. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de recente cijferrapportage van Heineken.

Tegenvallende resultaten in Vietnam en Nigeria

Volgens analist Mitch Collett van Deutsche Bank waren de uitdagende marktomstandigheden in Vietnam en Nigeria reeds meegenomen in de berekeningen, maar desondanks vielen de resultaten tegen. De tegenvallende resultaten vormen een deel van de reden voor de aanpassing van het koersdoel.

Heineken's pogingen om de kosten- en volumedruk te counteren door middel van prijsverhogingen en kostenbesparingen waren helaas onvoldoende. Dit is verder verergerd door een grotere daling van het operationele resultaat dan aanvankelijk werd verwacht.

Negatieve reactie op de beurs

De recente cijferrapportage van Heineken werd niet goed ontvangen op Beursplein 5. Beleggers reageerden negatief op de bekendmaking, wat resulteerde in een aanzienlijke daling van het aandeel met 8% naar €89,14.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.