Deutsche Bank en Taurus bundelen krachten voor crypto dienstverlening

HHenk 14 september 2023 17:03

Het Zwitserse fintechbedrijf Taurus en de Deutsche Bank gaan samenwerken om gespecialiseerde crypto-diensten aan te bieden. Taurus zal crypto-custody en tokenisatiediensten faciliteren via Deutsche Bank.

Taurus en Deutsche Bank bundelen krachten

Taurus, een in Zwitserland gevestigd fintechbedrijf dat gespecialiseerd is in cryptodiensten, kondigt een samenwerking aan met Deutsche Bank. Deze samenwerking zal zich richten op het aanbieden van gespecialiseerde crypto-diensten zoals crypto-custody en tokenisatiediensten. Het doel van deze samenwerking is om de crypto-infrastructuur te versterken en meer veiligheid te bieden aan klanten.

Sterke basis door HSM en MPC-technologieën

Taurus heeft een solide basis gelegd in de crypto-infrastructuur door het implementeren van Hardware Security Module (HSM) en Multi-Party Computation (MPC)-technologieën. HSM is een fysieke eenheid die helpt bij het veilig genereren, beheren en opslaan van cryptografische sleutels, terwijl MPC een cryptografische procedure is waarbij meerdere partijen gezamenlijk berekeningen kunnen uitvoeren zonder hun individuele input volledig te delen. Beide technologieën zijn cruciaal voor veilige transacties en sleutelbeheer.

Taurus heeft recentelijk zijn financiële positie versterkt door $65 miljoen te vergaren in een serie B-financieringsronde. Deze ronde werd geleid door Credit Suisse en Deutsche Bank, wat het vertrouwen in het bedrijf vanuit deze instellingen onderstreept. Dit kapitaal zal worden gebruikt om de groei van Taurus te ondersteunen en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten te versnellen.

Taurus breidt expertise uit naar Polygon netwerk

Twee maanden geleden kondigde Taurus aan dat het van plan is om zijn expertise in tokenisatie uit te breiden naar het Polygon netwerk. Door traditionele financiële instrumenten te transformeren in digitale tokens, streeft Taurus ernaar om een meer gestroomlijnde en veilige financiële toekomst te creëren. Deze stap is in lijn met de algemene missie van Taurus om de financiële sector te moderniseren.

Deutsche Bank ziet toekomst in crypto

Paul Maley, de Global Head of Securities bij Deutsche Bank, heeft aangegeven dat hij gelooft dat de rol van cryptocurrencies in de financiële sector alleen maar zal toenemen. Hij ziet een toekomst voor zich waarin een groeiend aantal traditionele activa zal worden geïntegreerd met blockchain-technologie. Deze uitspraak benadrukt de veranderende houding ten opzichte van crypto binnen traditionele financiële instellingen.

Groeiende institutionele interesse in crypto

Hoewel de markt momenteel een gematigd enthousiasme voor crypto-gerelateerde producten lijkt te vertonen, duidt de recente aankondiging op een groeiende institutionele interesse in deze sector. De stap van Deutsche Bank om een actievere rol te spelen in de cryptoruimte wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling die potentieel de weg kan effenen voor een bredere adoptie van digitale activa in de toekomst.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, is er een speciale aanbieding beschikbaar. Nieuwe klanten die zich aanmelden bij Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar hoeven ook geen handelskosten te betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.