De zaak Bankman-Fried: Nieuwe problemen voor de voormalige FTX CEO

HHenk 30 juli 2023 20:01

De voormalige FTX CEO Sam Bankman-Fried, al in de problemen na de val van crypto exchange FTX, krijgt er nog meer problemen bij. Nieuwe informatie suggereert dat hij getuigen probeerde te manipuleren.

Borgtocht Bankman-Fried in gevaar

De voormalige CEO van de in 2022 omgevallen crypto exchange FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), is nog dieper in de problemen geraakt. Volgens recent uitgelekte informatie heeft SBF geprobeerd een potentiële getuige te manipuleren. Deze nieuwe ontwikkeling kan ertoe leiden dat de openbaar aanklager zijn borgtocht intrekt. SBF wacht momenteel thuis in Californië op zijn rechtszaak.

Beschuldigingen van getuigenmanipulatie

De aanklager heeft bewijs voorgelegd waaruit blijkt dat SBF contact heeft gehad met de huidige voorzitter van FTX US, ondanks eerdere restricties op het gebruik van communicatiemiddelen zoals Whatsapp. Het wordt ook gesuggereerd dat hij zijn voormalige collega en romantische partner, Caroline Ellison, onder druk heeft gezet. SBF zou haar dagboek hebben gelekt en meer dan 100 keer een journalist hebben gebeld.

Ondanks de ernstige beschuldigingen en herhaaldelijk wangedrag blijft Bankman-Fried volhouden dat hij onschuldig is. Hij beweert dat hij niet op de hoogte was van de malafide praktijken bij FTX. Het blijft echter onduidelijk waarom hij dan geprobeerd zou hebben om voormalige collega's onder druk te zetten. Veel van deze collega's hebben al schuld bekend in de zaak.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.