De week in Bitcoin: Van een $3 miljard 'whale' tot een onverwachte daling in de toekomst

CChristiaan 27 augustus 2023 11:32

De afgelopen week in Bitcoin was behoorlijk hectisch. Ontdekkingen over een mysterieuze Bitcoin-wallet, een opkomst op een Duitse quizshow, waarschuwingen voor een mogelijke koersdaling, gelukkige miners, zorgen over Bitcoin ETF's en controverses rond cryptoplatforms zijn enkele van de belangrijkste hoogtepunten.

Robinhood achter mysterieuze bitcoin wallet

Een mysterieuze entiteit die bijna $3 miljard in bitcoin had verzameld, is geïdentificeerd als het handelsplatform Robinhood. In plaats van een grote privé-investeerder, blijkt Robinhood enorme hoeveelheden bitcoin op te kopen voor zijn gebruikers. Dit is een interessante ontwikkeling om te zien, omdat er vragen kunnen rijzen over de rol van grote handelsplatforms in de markt.

Bitcoin in Duitse quizshow

In een recente aflevering van de populaire Duitse quizshow 'Gefragt – Gejagt' was Bitcoin een van de vragen. Dit is een indicatie van hoe mainstream de cryptocurrency is geworden en hoe het nu een onderwerp van gesprek is in populaire cultuur, en niet alleen in financiële kringen.

Waarschuwing voor grote bitcoin correctie

Gerespecteerd analist Justin Bennett heeft gewaarschuwd dat Bitcoin mogelijk een enorme correctie ondergaat, wat de munt naar een koersniveau kan brengen dat we voor het laatst in 2020 zagen. Vanaf de huidige koers van ongeveer $26.300 kan Bitcoin volgens Bennett een daling van 50 procent verwachten.

Een Bitcoin miner had het ongelooflijke geluk om meer dan 6,25 Bitcoin plus 0,069 Bitcoin aan transactiekosten te verdienen. De miner, die anoniem blijft, sloot zijn rig aan op de Solo CKpool en wist een blockbeloning van ongeveer $160.000 binnen te hengelen.

Risico's van Bitcoin ETF's benadrukt

De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft een nieuwe studie gepubliceerd die wijst op de financiële risico's van cryptocurrencies, zoals Bitcoin, in minder ontwikkelde economieën. Het rapport, getiteld 'Financiële stabiliteitsrisico's van crypto-assets in opkomende markteconomieën', benadrukt de zorgwekkende aspecten van Bitcoin ETF's.

Daling marktaandeel Binance US

Volgens gegevens van Kaiko is het marktaandeel van Binance in de handel in bitcoin- en ether-futures blijven dalen. Dit markeert een zorgwekkende trend voor een van de grootste cryptobeurzen ter wereld en kan verdere vragen oproepen over de concurrentie in de crypto-handelsruimte.

Het Nigeriaanse cryptobeurs Patricia heeft controverse veroorzaakt door de fondsen van klanten te converteren naar een nieuwe dollar-stablecoin: de 'Patricia Token'. Deze eenzijdige beslissing heeft op social media tot twijfels geleid, waarbij sommigen suggereren dat het Patricia-team mogelijk een exit scam heeft geïnitieerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.