De volgende Bitcoin halving kan leiden tot een waarde van $400.000

CChristiaan 23 augustus 2023 08:34

In mei 2024 wordt de eerstvolgende Bitcoin halving verwacht, waarbij de beloning voor miners halveert. Volgens mining-hostingprovider Blockware kan dit leiden tot een prijsexplosie, waarbij de waarde van Bitcoin mogelijk stijgt tot $400.000.

Bitcoin halving in 2024

De volgende Bitcoin halving wordt verwacht in mei 2024. Vanaf dat moment wordt de beloning die miners ontvangen voor het produceren van een block op de blockchain gehalveerd. Volgens analyses van mining-hostingprovider Blockware kan dit een significante impact hebben op de waarde van Bitcoin.

Blockware beschrijft op het sociale mediaplatform X dat elke halving gunstig is voor de bitcoin koers. Naar verwachting wordt er volgend jaar 164.250 BTC minder gemined - meer dan de gehele bitcoin-schatkist die MicroStrategy aanhoudt. Dit betekent dat de marktprijs de belangrijkste variabele wordt in het bepalen van de waarde van Bitcoin.

Halving kan leiden tot prijsdaling en stijging

Volgens Blockware kan de halving in eerste instantie leiden tot een prijsdaling, omdat sommige miners hun coins moeten verkopen om operationeel te blijven. Echter, naarmate er minder tokens zijn om te verkopen, zal de prijs uiteindelijk moeten stijgen om de concurrentie van de miners te rechtvaardigen. Dit wordt bevestigd door analisten van onder andere JP Morgan, die denken dat veel miners het moeilijk gaan krijgen door de halving.

Voorspelling van marktwaarde van 400.000 dollar

Blockware voorziet dat een top van 400.000 Amerikaanse dollar in de volgende bullmarkt de trend van lagere rendementen van de afgelopen jaren zou kunnen doorbreken. Dit zou betekenen dat de totale marktwaarde van Bitcoin bijna gelijk zou komen aan de huidige marktwaarde van goud, uitgaande van de huidige goudkoers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.