De succesweek van Bitcoin ETFs: $2,2 miljard netto-instroom

HHenk 19 februari 2024 07:01

Bitcoin ETFs hebben een uitstekende week achter de rug met een netto-instroom van 2,2 miljard dollar. BlackRock's IBIT-fonds heeft daarbij het leeuwendeel van deze instroom binnengehaald.

BlackRock's IBIT-fonds haalt flink binnen

De afgelopen week was zeer succesvol voor de Spot Bitcoin ETFs, die in totaal voor 2,2 miljard dollar aan Bitcoin wisten binnen te halen. Het BlackRock IBIT-fonds was de grote winnaar met een instroom van maar liefst 1,6 miljard dollar aan Bitcoin in deze week alleen.

Het IBIT-fonds van BlackRock heeft sinds het begin van het jaar enorm gepresteerd, met een totale instroom van 5,2 miljard dollar. Deze instroom vertegenwoordigt 50% van de netto-instromen van alle 417 BlackRock ETFs, volgens Balchunas.

Fidelity's Bitcoin ETF scoort ook goed

BlackRock is niet de enige die goed presteert met zijn ETFs. De Spot Bitcoin ETF van Fidelity heeft ook een flinke instroom van 648,5 miljoen dollar gerealiseerd tijdens de afgelopen vijf handelssessies.

Het Grayscale fonds, dat recentelijk is veranderd in een ETF, heeft te maken gehad met een uitstroom van ruim 7 miljard dollar. Deze uitstroom is volledig gecompenseerd door de instroom van de andere Spot Bitcoin ETFs.

ETFs stuwen Bitcoin koers omhoog

De recente introductie van de ETFs heeft een grote invloed gehad op de Bitcoin koers. In de afgelopen vier maanden is de waarde van Bitcoin met maar liefst 91 procent gestegen, waarbij de ETFs gezien worden als de drijvende kracht hierachter.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.