De stille kracht van Bitcoin: Ordinals verantwoordelijk voor meerderheid transacties

CChristiaan 21 augustus 2023 21:58

Ondanks beweringen dat Ordinals, een dienst die inscripties op de Bitcoin blockchain mogelijk maakt, op zijn retour is, blijken ze verantwoordelijk voor het merendeel van de Bitcoin transacties. De bewering van de ontwikkelaren wordt ondersteund door recente data.

Ordinals vormt grootste deel Bitcoin transacties

Volgens Ordinals-ontwikkelaar 'Leonidas', was Bitcoin de afgelopen 24 uur verantwoordelijk voor een totaal van 530.788 transacties, waarvan 450.785 gerelateerd waren aan Ordinals. Dit betekent dat Ordinals voor bijna 85% van de activiteit op Bitcoin zorgen, ondanks beweringen dat de dienst niet meer relevant is.

Data bevestigt hoofdrol Ordinals in Bitcoin transacties

Ondersteunende data van Dune en BitInfoCharts bevestigen dat er op 20 augustus meer dan 400.000 Ordinals inscripties waren. Ondanks dat dit aantal iets lager is dan wat ontwikkelaar Leonidas aangeeft, zijn Ordinals inscripties nog steeds verantwoordelijk voor bijna 72% van alle Bitcoin transacties op die dag.

Volgens Dune Analytics staat het aantal Ordinals inscripties momenteel op 25,5 miljoen. Deze inscripties worden voornamelijk gebruikt voor de creatie en handel van non-fungible tokens (NFT's) en BRC-20 tokens, waarbij de laatste het populairst lijkt te zijn met 1,9 miljoen inscripties in de vorige week.

Eerdere negatieve berichtgeving over Ordinals tegenstrijdig met recente data

Het nieuws over de vermeende teloorgang van Ordinals is tegenstrijdig met recente data. Een eerder rapport van DappRadar beweerde dat de Bitcoin-dienst zich op de rand van de afgrond bevond, maar deze bewering was uitsluitend gebaseerd op het handelsvolume en de verkopen, niet de daadwerkelijke inscripties die nog steeds hoog uitkomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.