De rol van AI en ETFs in de Bitcoin goudkoorts: een decennium van explosieve groei

HHenk 5 maart 2024 07:01

MicroStrategy's CEO, Michael Saylor, voorspelt een 10-jarige Bitcoin 'goudkoorts' aangedreven door de lancering van Spot Bitcoin ETFs en de toenemende rol van AI. Maar wat betekent dit voor de Bitcoin koers en de bredere cryptomarkt?

Spot Bitcoin ETFs veroorzaken 'Bitcoin goudkoorts'

Saylor is bijzonder optimistisch over de toekomst van Bitcoin na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Hij gelooft dat deze ETFs een periode van intense belangstelling en investeringen in Bitcoin zullen stimuleren, die hij vergelijkt met de goudkoorts. Dit optimisme deelde hij onlangs tijdens de Bitcoin Atlantis conferentie.

Institutionele adoptie drijft Bitcoin 'goudkoorts'

Saylor is ervan overtuigd dat we ons in een tijdperk van hoge groei bevinden dankzij de groeiende institutionele adoptie van Bitcoin. Hij verwijst naar deze periode als de 'goudkoorts' van Bitcoin, die hij ziet beginnen in januari 2024 en duren tot ongeveer november 2034. Tegen die tijd denkt hij dat 99% van alle Bitcoin in omloop zal zijn.

AI-revolutie verhoogt vraag naar Bitcoin

Naast de invloed van ETFs op de Bitcoin-markt, onderstreept Saylor ook de cruciale rol van Bitcoin in de opkomende AI-revolutie. Hij legt uit dat voor functies zoals watermerken, tijdstempels of cryptografische handtekeningen, Bitcoin nodig is als een 'systeem van waarheid'. Hij is van mening dat dit het aantrekkelijker maakt voor AI en uiteindelijk zal bijdragen aan een verhoogde vraag naar Bitcoin.

Saylor merkt ook op dat een ander voordeel van de AI-revolutie is dat het de focus kan verschuiven van de klimaatimpact van Bitcoin naar die van kunstmatige intelligentie. Hij suggereert dat discussies over energieverbruik, die vaak rond Bitcoin draaien, verschuiven naar AI. Dit zou kunnen bijdragen aan een positiever beeld van Bitcoin in termen van energie-efficiëntie.

Samengevat, Saylor's visie op de toekomst van Bitcoin is er een van optimisme, gedreven door zowel de lancering van de Spot Bitcoin ETFs als de groeiende rol van AI. Hij gelooft dat deze factoren zullen bijdragen aan een 'goudkoorts' periode voor Bitcoin, gekenmerkt door hoge groei en toenemende institutionele adoptie. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze voorspellingen zich ontvouwen in de komende jaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.